Det du trenger:
2 ts sesamolje
450g skinn- og beinfri breiflabbfilet, i 2,5 cm terninger
1 rød løk i tynne skiver
2 hvitløksfedd, hele
1 ts frisk revet ingefær
1/2 finhakket rød chili
1 bunt tynne asparges (ca. 225 g)
200 g sopp i tynne skiver
2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
(sitronbåter til pynt)
kokte nudler eller ris
Kok risen eller nudlene etter instruksene på pakken sånn at de blir ferdige samtidig som fisken.
Varm oljen på middels varme i woken. Tilsett først hvitløken, ingefæren og chilien, når det har surret litt har du i fisken, og når den har fått litt overflate på alle sider har du i løken, aspargesen og soppen. Rørestek i 2-3 minutter.
Drypp på soyasaus og sitronsaft, vend sammen og la det trekke et drøyt minutt, til det samler seg litt væske nederst i woken. Fisk ut hvitløksfeddene, og pynt eventuelt med sitronbåter.
Server rett fra woken med en gang med kokte nudler eller ris til.
Drypp på soyasaus og sitronsaft, vend sammen og la det trekke et drøyt minutt, til det samler seg litt væske nederst i woken. Fisk ut hvitløksfeddene, og pynt eventuelt med sitronbåter.
Server rett fra woken med en gang med kokte nudler eller ris til.
Oppskrifta er utviklet fra den fabelaktige Wok-kokeboka jeg fikk til jul, og denne kokeboka kan jeg virkelig anbefale om man liker orientalskinspirert mat!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar