torsdag 28. juni 2012

Woket breiflabb

I romjula serverte jeg blandet fiskewokmiddag med tre ulike retter, og denne har jeg laget mange ganger siden.


Det du trenger:
2 ts sesamolje
450g skinn- og beinfri breiflabbfilet, i 2,5 cm terninger
1 rød løk i tynne skiver
2 hvitløksfedd, hele
1 ts frisk revet ingefær
1/2 finhakket rød chili
1 bunt tynne asparges (ca. 225 g)
200 g sopp i tynne skiver
2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
(sitronbåter til pynt)
kokte nudler eller ris
Kok risen eller nudlene etter instruksene på pakken sånn at de blir ferdige samtidig som fisken.
Varm oljen på middels varme i woken. Tilsett først hvitløken, ingefæren og chilien, når det har surret litt har du i fisken, og når den har fått litt overflate på alle sider har du i løken, aspargesen og soppen. Rørestek i 2-3 minutter.
Drypp på soyasaus og sitronsaft, vend sammen og la det trekke et drøyt minutt, til det samler seg litt væske nederst i woken. Fisk ut hvitløksfeddene, og pynt eventuelt med sitronbåter.
Server rett fra woken med en gang med kokte nudler eller ris til.
Oppskrifta er utviklet fra den fabelaktige Wok-kokeboka jeg fikk til jul, og denne kokeboka kan jeg virkelig anbefale om man liker orientalskinspirert mat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar