torsdag 28. juni 2012

Tomat- og kjøttdeigsaus til pasta

Denne sausen passer veldig godt til f.eks. pasta av typene penne eller gnocchi.
Ingredienser:
1/2 rød chili
1/2 rød paprika
3 fedd hvitløk (Kan sløyfes om du ikke liker hvitløk)
1 vanlig løk
2 bokser grovhakket tomat
1 pakke (400-500 g) kvernet kjøttdeig
1/2 lime
parmesan
tørkete krydderurter: persille, basilikum, oregano
Salt
Pepper
Olivenolje
Pasta
Tilberedning:
Varm litt olje i en kasserolle. Mens oljen varmes, finhakk chilien og hvitløken, ha dette i oljen og la det frese litt.
Hakk løken, og tilsett denne i kasserollen, og la den bli blank. Når løken begynner å bli blank, tilsett krydderurter etter smak, og finhakk paprikaen og ha den også i. Klem saften av 1/2 lime oppi. La dette stå på varmen noen minutter og tilsett tomatene fra boksene. La så kasserollen stå og småkoke en stund. Etter et par minutter kan du raspe litt parmesan oppi sausen.
Brun kjøttdeigen i en stekepanne uten å tilsette salt og tilsett dette i kasserollen når innholdet der har kokt i 10-15 minutter etter at du tilsatte tomatene. Smak til med salt og pepper.
Kok opp vann med litt salt og olje i, og tilbered pastaen etter anvisningen på pakken.
Når pastaen er ferdig er også sausen det.
Kan enten spises med bare pasta og saus, eller så kan man ha salat og/eller brød til. Uansett bør parmesan og rivjern stå på bordet under middagen.
Oppskriften blir nok mat enten til to storetere (som meg) eller tre-fire med litt mer normalt magemål.

1 kommentar:

  1. Har også vært laget med stort hell uten Paprika og kjøttdeig, men med bacon. Har da baconet i samtidig som løken.

    SvarSlett