For å tekkes min søsters matønsker for jula skulle jeg til dessert etter andrejuledagskveitemiddagen lage sjokolademousse, og da jeg husket at Gary Mehigan som tidligere var dommer i MasterChef Australia hadde en lekker mousseoppskrift fant jeg ut at jeg skulle gå for den. Oppskrifta her er som den sto på 10plays nettsider, men jeg kan alt nå røpe at jeg nok ville halvert alle mengdene om jeg skulle prøve på nytt. Det ble mye mat. Veldig mye mat!
Det du trenger:
125 ml vann
125 ml vann
125 g sukker
350 g 70%-sjokolade
600 ml kremfløte
4 eggeplommer
2 egg
Slik gjør du:
Ha vann og sukker i en liten kjele og kok opp mens du rister på kjelen nå og da så sukkeret løses opp. La det koke i ca 10 minutter til det når 110°.
Del sjokoladen i små biter og ha den i en bolle og sett den over en småkokende kjele med vann. Rør rundt med en slikkepott nå og da til alt har smeltet.
Ta en elektrisk mikser med visp og visp kremen til myke topper. Sett den til side. Pisk eggeplommene og eggene på høy fart i fire minutter til de er lette og luftige. La motoren gå og hell oppi den varme sukkerlaken, og la det vispes til det er blitt nedkjølt.
Vend egg- og sukker-blandingen inn i sjokoladen til det er godt blandet. Vend deretter først inn halvparten av kremen til det er blandet, før du også vender inn resten av kremen.
Servér med en gang. Kjempegodt, men som sagt, alt for mye til fire voksne og en snart åtteåring, så det kan være smart å halvere mengdene.