Hentet inspirasjon til denne oppskrifta herfra, og skal prøve den i kveld, så korreksjoner kommer muligens plutselig:
Det du trenger:
Marinade:
1 stykke fersk ingefær på størrelse med en tommel, raspes
2 limefrukter, press juicen av
2 teskjeer soyasaus
2 spiseskjeer riseddik (Du kan erstattenoe av eddiken med tørr sherry)
2 fedd hvitløk, presses
2 laksefiletstykker uten skinn
175 g brokkoli i strimler
140 g babymais
4 baby-pak choi (eller annen salat som funker å woke)
1 dl kyllingbuljong
en bunt vårløk
Bland sammen alle ingrediensene i marinaden og tøm dem over laksestykkene. La dem stå i minst et kvarter, og vend dem nå og da.
Varm stekeovnen på 200 grader og sett inn laksestykkene i en ildfast form med folie over i ca 15 minutter.
Varm opp en wok med buljongen og resten av marinaden. Tilsett babymaisen og brokkolien og rørestek/kok i ca 5 minutter. Tilsett så salaten og la det frese et par minutter til.
Kutt vårløken i passe store spisestykker, ha grønnsakene på et fat sammen med steke/koke-kraften og legg laksen oppå og dryss vårløkbitene over det hele.
Serveres med ris til.
torsdag 25. oktober 2012
lørdag 13. oktober 2012
Kylling i sursøt saus
Som sagt en asiatisk matorgie her i går, og den andre av de tre rettene som ble en suksess var en klassiker fra det kinesiske kjøkken.
Det du trenger:
Saus:
8 ss riseddik
4 ss sukker
2 ts honning
2 ts soyasaus
6 ss tomatketchup
Marinade:
2 ts soyasaus
1 ts tørr sherry
en klype hvitpepper
1/2 ts salt
noen dråper sesamolje
500 g kyllingkjøtt
5 ss peanøttolje
1/2 ts presset hvitløk
1/2 ts finhakket fersk ingefær
1 grønn paprika
1 løk
1 gulrot
1 ts sesamolje
1 ss finhakket vårløk
Start med å skjære kyllingen i terninger på ca 2,5 cm. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle, tilsett kyllingbitene og la det stå kjølig minst 20 minutter.
Lag saus ved å varme eddiken i en kasserolle, tilsett sukker, soyasaus, honning og ketchup. Rør til sukkeret og honningen er oppløst, og sett sausen til side. Rør i den av og til mens den står og venter.
Varm opp woken, tilsett 3 ss av peanøttolja og varm den godt opp. Ha i kyllingbitene og rørestek til de begynner å bli gyllenbrune. Ta bitene opp av woken og sett dem til side.
Rengjør woken raskt og varm den opp igjen med resten av peanøttolja. Fres hvitløken og ingefæren til de begynner å dufte, og tilsett grønnsakene. Fres disse i 2 minutter før du tilsetter kyllingen igjen og freser alt i ytterligere 1 minutt.
Til slutt tømmer du sausen og sesamoljen over i woken og rører godt rundt, før du har i også den finhakka vårløken og serverer.
Kjempegodt, og såpass enkelt at det er noe jeg garantert kommer til å lage flere ganger!
Det du trenger:
Saus:
8 ss riseddik
4 ss sukker
2 ts honning
2 ts soyasaus
6 ss tomatketchup
Marinade:
2 ts soyasaus
1 ts tørr sherry
en klype hvitpepper
1/2 ts salt
noen dråper sesamolje
500 g kyllingkjøtt
5 ss peanøttolje
1/2 ts presset hvitløk
1/2 ts finhakket fersk ingefær
1 grønn paprika
1 løk
1 gulrot
1 ts sesamolje
1 ss finhakket vårløk
Start med å skjære kyllingen i terninger på ca 2,5 cm. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle, tilsett kyllingbitene og la det stå kjølig minst 20 minutter.
Lag saus ved å varme eddiken i en kasserolle, tilsett sukker, soyasaus, honning og ketchup. Rør til sukkeret og honningen er oppløst, og sett sausen til side. Rør i den av og til mens den står og venter.
Varm opp woken, tilsett 3 ss av peanøttolja og varm den godt opp. Ha i kyllingbitene og rørestek til de begynner å bli gyllenbrune. Ta bitene opp av woken og sett dem til side.
Rengjør woken raskt og varm den opp igjen med resten av peanøttolja. Fres hvitløken og ingefæren til de begynner å dufte, og tilsett grønnsakene. Fres disse i 2 minutter før du tilsetter kyllingen igjen og freser alt i ytterligere 1 minutt.
Til slutt tømmer du sausen og sesamoljen over i woken og rører godt rundt, før du har i også den finhakka vårløken og serverer.
Kjempegodt, og såpass enkelt at det er noe jeg garantert kommer til å lage flere ganger!
Sitronbreiflabb med sjampinjong og sukkererter
Hadde nok en asiatisk matorgie her i dag, og laget tre forskjellige wokretter, her kommer den som ble klart best!
Det du trenger:
375 g breiflabbfilet
2 ss vegetabilsk olje
2 ss sesamolje
250 g små sjampinjonger
250 g rensete sukkererter
kvaster med bladpersille til garnering
Marinade:
ca 2,5 cm fersk ingefærrot, renset og finhakket
1 fedd hvitløk
3 ss soyasaus
1 sitron
1/2 ts fem-krydder-blanding
Begynn med å lage marinaden. Press saften av sitronen, og rasp skallet av den i en bolle, og bland i alle de andre ingrediensene til marinaden (Fem-krydder-blanding er en kinesisk krydderblanding, spør etter den på nærmeste asiatiske matbutikk). Rør godt rundt.
Skjær fisken i terninger på ca 2x2x2 cm, og ha dem oppi marinaden, dekk til og sett kjølig i ca 30 min. Vend fiskebitene underveis.
Ha 1 ss vegetabilsk olje og 1 ss sesamolje i woken og varm opp på middels varme. Skjær sjampinjongene i tynne skiver, og tilsett dem og sukkerertene i woken når oljen er blitt varm. Rørestek i 3-4 minutter, eller til det pipler kraft ut av soppen. Ha over i en bolle og sett til side.
Tøm resten av oljen i woken og varm godt opp igjen. Ta opp breiflabbterningene fra marinaden med en spalteskje og legg dem i woken. Ikke tøm ut marinaden som er igjen i skålen.
Stek fiskestykkene i ca 5 minutter mens du rører jevnlig. Tilsett soppen og sukkerertene igjen i woken, sammen med det som måtte være av stekekraft fra den stekingen. Rør godt rundt, og hell resten av marinaden over som saus. Skru opp varmen og la det surre til alle ingrediensene er godt blandet og rykende varme.
Tøm innholdet av woken over i en ildfast skål for servering, og garner med noen kvaster bladpersille.
Serveres med risnudler til. Fantastisk godt!
Det du trenger:
375 g breiflabbfilet
2 ss vegetabilsk olje
2 ss sesamolje
250 g små sjampinjonger
250 g rensete sukkererter
kvaster med bladpersille til garnering
Marinade:
ca 2,5 cm fersk ingefærrot, renset og finhakket
1 fedd hvitløk
3 ss soyasaus
1 sitron
1/2 ts fem-krydder-blanding
Begynn med å lage marinaden. Press saften av sitronen, og rasp skallet av den i en bolle, og bland i alle de andre ingrediensene til marinaden (Fem-krydder-blanding er en kinesisk krydderblanding, spør etter den på nærmeste asiatiske matbutikk). Rør godt rundt.
Skjær fisken i terninger på ca 2x2x2 cm, og ha dem oppi marinaden, dekk til og sett kjølig i ca 30 min. Vend fiskebitene underveis.
Ha 1 ss vegetabilsk olje og 1 ss sesamolje i woken og varm opp på middels varme. Skjær sjampinjongene i tynne skiver, og tilsett dem og sukkerertene i woken når oljen er blitt varm. Rørestek i 3-4 minutter, eller til det pipler kraft ut av soppen. Ha over i en bolle og sett til side.
Tøm resten av oljen i woken og varm godt opp igjen. Ta opp breiflabbterningene fra marinaden med en spalteskje og legg dem i woken. Ikke tøm ut marinaden som er igjen i skålen.
Stek fiskestykkene i ca 5 minutter mens du rører jevnlig. Tilsett soppen og sukkerertene igjen i woken, sammen med det som måtte være av stekekraft fra den stekingen. Rør godt rundt, og hell resten av marinaden over som saus. Skru opp varmen og la det surre til alle ingrediensene er godt blandet og rykende varme.
Tøm innholdet av woken over i en ildfast skål for servering, og garner med noen kvaster bladpersille.
Serveres med risnudler til. Fantastisk godt!
tirsdag 9. oktober 2012
Fiskeboller i karrisaus
En norsk klassiker i dag!
Det du trenger:
1 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
Fiskeboller i kraft
Melk
Muskatnøtt
Karri
Poteter
Smelt smøret i en kjele, og rasp i ca 1/5 muskatnøtt og tilsett en god dasj karri, så det blir skikkelig gult og fint nedi kjelen. Tilsett melet og rør jevnt.
Tøm i kraften fra fiskebollene, og fyll på med melk til du tilsammen har ca 7-8 dl væske i kjelen. Rør hele tida så det ikke svir seg.
Gi sausen et oppkok (forsiktig med varmen, og rør hele tida, dette svir seg lett), ha om nødvendig i litt mer karri eller melk underveis for å justere til ønsket farge.
Når sausen har kokt et par minutter mens du rører har du i fiskebollene, antallet avhenger av hvor mange som skal spise og hvor mye mat det er i fiskebollene (Bruker jeg «kjøpingsboller» spiser jeg 8-10 alene, spiser jeg mammas er jeg stappmett etter 4), og lar det hele putre noen minutter til. Når fiskebollene gir liten eller ingen motstand når du stikker en gaffel i dem er de ferdige.
Serveres med kokte poteter til.
Det du trenger:
1 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
Fiskeboller i kraft
Melk
Muskatnøtt
Karri
Poteter
Smelt smøret i en kjele, og rasp i ca 1/5 muskatnøtt og tilsett en god dasj karri, så det blir skikkelig gult og fint nedi kjelen. Tilsett melet og rør jevnt.
Tøm i kraften fra fiskebollene, og fyll på med melk til du tilsammen har ca 7-8 dl væske i kjelen. Rør hele tida så det ikke svir seg.
Gi sausen et oppkok (forsiktig med varmen, og rør hele tida, dette svir seg lett), ha om nødvendig i litt mer karri eller melk underveis for å justere til ønsket farge.
Når sausen har kokt et par minutter mens du rører har du i fiskebollene, antallet avhenger av hvor mange som skal spise og hvor mye mat det er i fiskebollene (Bruker jeg «kjøpingsboller» spiser jeg 8-10 alene, spiser jeg mammas er jeg stappmett etter 4), og lar det hele putre noen minutter til. Når fiskebollene gir liten eller ingen motstand når du stikker en gaffel i dem er de ferdige.
Serveres med kokte poteter til.
mandag 8. oktober 2012
Woket ingefærbiff
Oversetter oppskrifta først, så får justeringer, bilder og reaksjoner komme senere:
Marinade:
2 ss ukrydret riseddik
5 ss soyasaus
1 ss honning
1 ss revet fersk ingefær
1 ts chiliflak
1 ts spisskummen
1 biff, 5-800 g
1 ss maisenna
2 ss olje (helst peanøtt)
1 ss sesamolje
1 bunt vårløk
2 fedd hvitløk
2-3 røde chilier (gjerne serrano)
Fersk ingefær
1 kopp koriander
Kjøl ned biffen i fryseren i 30 minutter for å gjøre den enklere å skjære opp. Skjær kjøttet i centimetertykke skiver, som du så deler opp i strimler.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle, bland inn kjøttet så det er dekt, og la det stå og godgjøre seg fra 30 minutter til 4 timer i kjøleskap.
Kutt vårløken i stykker på et par cm, og lag fyrstikktynne strimler av ingefæren (Et stykke på 2-3 cm av «normal» tykkelse er nok).
Skjær hvitløken og chiliene i tynne skiver.
Finhakk korianderen.
Bland maisennamelet ut i 2 ss kaldt vann i en liten bolle.
Varm oljen godt i en wokpanne til den nesten begynner å ryke. Tørk forsiktig av biffen, og sautér en og en håndfull til den er brun utvendig og nesten rå i midten (ca 1 minutt). Legg det stekte kjøttet over i en bolle etterhvert, til du har tatt alt.
Når du er ferdig med kjøttet, tilsett chilien og hvitløken og rørestek dem i 30-45 sekunder. Tilsett ingefærstrimlene og fortsett å røre i 30-45 sekunder til.
Ha biffstrimlene tilbake i woken, og tilsett maismeljevningen og vårløken og rør godt så alt blandes. La det koke i ca. 1 minutt.
Ta woken av varmen, bland inn korianderen og server med ris til.
Velbekomme!
Marinade:
2 ss ukrydret riseddik
5 ss soyasaus
1 ss honning
1 ss revet fersk ingefær
1 ts chiliflak
1 ts spisskummen
1 biff, 5-800 g
1 ss maisenna
2 ss olje (helst peanøtt)
1 ss sesamolje
1 bunt vårløk
2 fedd hvitløk
2-3 røde chilier (gjerne serrano)
Fersk ingefær
1 kopp koriander
Kjøl ned biffen i fryseren i 30 minutter for å gjøre den enklere å skjære opp. Skjær kjøttet i centimetertykke skiver, som du så deler opp i strimler.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle, bland inn kjøttet så det er dekt, og la det stå og godgjøre seg fra 30 minutter til 4 timer i kjøleskap.
Kutt vårløken i stykker på et par cm, og lag fyrstikktynne strimler av ingefæren (Et stykke på 2-3 cm av «normal» tykkelse er nok).
Skjær hvitløken og chiliene i tynne skiver.
Finhakk korianderen.
Bland maisennamelet ut i 2 ss kaldt vann i en liten bolle.
Varm oljen godt i en wokpanne til den nesten begynner å ryke. Tørk forsiktig av biffen, og sautér en og en håndfull til den er brun utvendig og nesten rå i midten (ca 1 minutt). Legg det stekte kjøttet over i en bolle etterhvert, til du har tatt alt.
Når du er ferdig med kjøttet, tilsett chilien og hvitløken og rørestek dem i 30-45 sekunder. Tilsett ingefærstrimlene og fortsett å røre i 30-45 sekunder til.
Ha biffstrimlene tilbake i woken, og tilsett maismeljevningen og vårløken og rør godt så alt blandes. La det koke i ca. 1 minutt.
Ta woken av varmen, bland inn korianderen og server med ris til.
Velbekomme!
Abonner på:
Innlegg (Atom)