torsdag 25. oktober 2012

Lime- og ingefærlaks

Hentet inspirasjon til denne oppskrifta herfra, og skal prøve den i kveld, så korreksjoner kommer muligens plutselig:

Det du trenger:
Marinade:
1 stykke fersk ingefær på størrelse med en tommel, raspes
2 limefrukter, press juicen av
2 teskjeer soyasaus
2 spiseskjeer riseddik (Du kan erstattenoe av eddiken med tørr sherry)
2 fedd hvitløk, presses

2 laksefiletstykker uten skinn
175 g brokkoli i strimler
140 g babymais
4 baby-pak choi (eller annen salat som funker å woke)
1 dl kyllingbuljong
en bunt vårløk

Bland sammen alle ingrediensene i marinaden og tøm dem over laksestykkene. La dem stå i minst et kvarter, og vend dem nå og da.

Varm stekeovnen på 200 grader og sett inn laksestykkene i en ildfast form med folie over i ca 15 minutter.

Varm opp en wok med buljongen og resten av marinaden. Tilsett babymaisen og brokkolien og rørestek/kok i ca 5 minutter. Tilsett så salaten og la det frese et par minutter til.

Kutt vårløken i passe store spisestykker, ha grønnsakene på et fat sammen med steke/koke-kraften og legg laksen oppå og dryss vårløkbitene over det hele.

Serveres med ris til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar