En oppskrift jeg har oversatt fra BBC og modifisert ut fra hva mamma og pappa hadde i huset:
Det du trenger
Lammeskanker
3 ss olivenolje
2 løk
2 fedd hvitløk
1 ss hvetemel
3 dl rødvin
1/2 l kyllingbuljong
1 ss ripsgelé
1 ss rosmarin
250 g gulrot
250 g sellerirot
250 g kålrot
En klepp smør
salt og pepper
2 ss persille
Slik gjør du
Start med å sette stekeovnen på 160°.
Varm 2 ss olje i en gryte som tåler å settes i ovnen. Brun lammeskankene på alle sider, ta dem ut og sett dem til side.
Finhakk løken og knus hvitløkfeddene. Ha resten av oljen i gryta og ha i løken. Stek på middels varme til den er myk.
Ha melet i en bolle og rør inn vinen til du ikke har noen klumper i blandingen. Ha buljongen i gryta med løken. Bland deretter i vin- og mel-blandingen og rør kontinuerlig til det koker opp. Ha i også ripsgeleen og rosmarinen.
Ha de brunede lammeskankene tilbake i gryta og smak til med salt og nykvernet pepper. Sett gryta i ovnen i drøyt to timer, til kjøttet er skikkelig mørt.
Når du nærmer deg servering, kok opp en kaserolle med lettsaltet vann. Skjær gulrota, sellerirota og kålrota i staver og kok dem i 8-10 minutter.
Ha en tredjedel av grønnsakene i gryta sammen med lammet og rør godt rundt.
Smelt smøret i en stekepanne og stek resten av grønnsakene på høy varme i 4-5 minutter eller til de er gyldenbrune. Smak til med salt og pepper.
Dryss over persille før servering.
Server med melne poteter eller en god rotmos.