mandag 20. juni 2016

Hoisin-kylling

Raska sammen et måltid i hui og hast en mandagskveld, nesten bare av ting jeg hadde i huset.

Det du trenger:

200 g kyllingkjøtt
1 liten pose wokgrønnsaker
1 lite stykke ingefær
maisenna
salt
pepper
chiliflak
1 dl hoisinsaus
peanøttolje
cashew- eller peanøtter

jasminris

Slik gjør du:
Sjekk tilberedningstida for risen, og planlegg sånn at den blir ferdig samtidig som det andre.

Skjær kyllingen i fine strimler og vend dem i en blanding av maisennamel, salt og pepper.

Varm oljen i en wok og ha i grønnsakene. Rørestek dem i 2-3 minutter, og sett dem til side. Ha i litt mer olje og la det varmes godt opp igjen, ha i litt chiliflak i oljen. Tilsett kyllingen og rør som en gal (maisennaen «spiser» opp oljen, så det tåler veldig dårlig å ligge stille). Finhakk litt ingefær og tilsett etter et par minutter også det. Fortsett å røre, og når kyllingen har fått skikkelig farge på alle sider, så kan du tilsette hoisinsausen. Ha også i 1/4 dl vann, og rør godt rundt. Når kyllingen er gjennomvarmet, så har du i grønnsakene igjen sammen med nøttene (kan sløyfes), rører litt rundt, gjør klar risen, og serverer.

Småhektisk tilberedning i ti minutter, og så et kjempegodt måltid!