mandag 22. august 2016

Geitelår ala Piemonte

Har endelig fått meg ei skikkelig støpejernsgryte til kjøkkenet, og i dag ble den innvia etter en tur på Bondens marked i går!

Det du trenger:
1 geite- eller kjelår
150 g bacon
1-2 gulrøtter
1 stor selleristang
1 middels stor løk
1 kvist rosmarin
(1 fedd hvitløk)
salt, pepper
Olivenolje
5 dl hvitvin, tørr
3-4 ss tomatpuré

Slik gjør du:
Spekk låret med baconstrimler (Stikk hull i det og stapp inn baconet). Varm litt olivenolje i ei jerngryte, og når det er blitt skikkelig varmt, brun låret på alle sider.
Skjær selleristanga og gulrota i skiver, hakk løken og evnt. hvitløken. Behold rosmarinkvisten hel.
Ha grønnsakene i gryta og stek dem litt mens du rører rundt så de ikke blir svidde, ta om nødvendig låret ut av gryta.
Ha i vinen og tomatpureen, og tilsett vann så låret er over 70% dekket. Ha i rosmarinkvisten. Kok opp, og la det trekke/småkoke i ca 1 time pr kg kjøtt. Snu låret noen ganger underveis, så det blir kokt over hele.

Når kjøttet er ferdig kokt, tøm væsken og grønnsakene over i en bolle og mos dem til en jevn blanding med en stavmikser. Dette bruker du som saus ved servering.

Serveres med en god potet- eller rotmos. (Denne oppskrifta fra ICA er en favoritt hos meg)