Takk til Trond Smevik for screenshot fra snapchat-storyen min. |
2 kyllingfilet
10-12 scampi
2 poser boilinbag-ris (eller tilsvarende mengde annen ris)
1/4 rød chili
1 boks maiskorn
1 boks skivet sjampinjong
1 gulrot
1 liten rød paprika
1/2 purreløk
2 egg
olivenolje
sesamolje
malt ingefær
salt
gurkemeie
kinesisk 5-krydder
soyasaus
Slik gjør du:
Kok risen på forhånd, og oppbevar den kjølig til du skal steke den.
Finhakk chilien, og ha en solid skvett olivenolje i en wok, varm oljen skikkelig, og tilsett chilien, en liten skvett sesamolje, 5-krydderet og en god dæsj malt ingefær.
Tilsett scampiene og gjennomstek dem. Ta dem ut av woken og legg dem til side. Skjær kyllingen i skiver og stek også den. Tilsett om nødvendig mer olivenolje underveis. Ta også kyllingen ut når den er stekt og legg den sammen med scampiene.
Varm opp oljen skikkelig igjen og tilsett de hermetiske grønnsakene, paprikaen (skjært i små biter), samt gulrota (skjært i tynne skiver, fx med en ostehøvel). Fres dette et par minutter, og tilsett risen. Rør godt mens risen stekes, og dryss over litt salt, og en solid dose gurkemeie så det blir gult og fint.
Finhakk purreløken og tilsett også den, før du har i igjen kyllingen og scampiene. Ha deretter i de to eggene og rør godt rundt til du ikke ser noe spor av eggene lenger.
Serveres rykende varmt, med en flaske soyasaus på bordet så de som spiser kan smake til selv.
Omnomnom!