onsdag 14. februar 2018

Rotmos a la ICA

Ettersom jeg lager den veldig ofte, men med litt modifikasjon, så knabber jeg denne oppskrifta i fall svenske ICA en gang finner ut de skal fjerne oppskriftssidene sine fra nett.

Det du trenger:
1 pastinakk
2-3 gulrøtter
1 liten kålrabi
1/2 sellerirot
7-8 melne poteter
salt
4-5 korn hel hvit pepper
4-5 hele allehåndekorn
2 ss smør
1 liter vann


Slik gjør du:
Skrell grønnsakene (ikke potetene ennå) og skjær dem i terninger. Kok opp vannet med salt og krydder i. Når vannet koker tilsetter du grønnsakene. La det koke i drøyt tjue minutter.

Mens grønnsakene koker skreller du potetene og skjærer også dem i biter. Ha dem i vannet og la det fortsette å koke til potetbåtene er skikkelig møre.

Ta kasserollen av varmen, sik av vannet og mos potetene og grønnsakene godt. Rør inn smøret, og spe om nødvendig med bittelitt av vannet grønnsakene har kokt i.

Kjempegodt til gryter av ymse slag.

Lurt tips 1: Dersom du skal fryse ned rester av mosen, tilsett litt ekstra av kokevannet i boksen før du fryser det ned.

Lurt tips 2: Dersom du fryser ned resten av kokevannet kan du bruke det i vannet neste gang du skal lage dette for å gi mosen enda mer og bedre smak. (Reduser i så mengden tilsatt salt i kokevannet noe)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar