Skal lage lasagne til kvelds, men måtte snekre en liten tidligmiddag når mamma og pappa kom hjem, så da tweaket jeg litt på denne oppskrifta og laget brokkolisuppe.
Det jeg brukte: (rikelig til tre personer)
To buketter brokkoli
1/2 terning grønnsaksbuljong
4 dl vann
salt
creme fraiche
loff, smør
Slik gjorde jeg:
Skjær av bunnen på brokkolistilken, og skjær brokkoliene i buketter med litt stilk på.
Ta til side en liten bukett uten stilk til hver av de som skal spise, og ha resten av brokkolien i en vid kasserolle sammen med grønnsaksbuljongen og tøm over vannet. Kok det under lokk på høy varme, så det som er over vannet dampes godt. Rør om et par ganger underveis, så alt blir godt og mørt.
Etter ca 5 minutter legger du de brokkolibukettene du tok til side på toppen og legger på lokket igjen. Når disse begynner å mykne tar du dem ut og legger dem klar til garnering.
Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser i kasserollen, smak til med salt. Det gjør ikke noe om det blir noen klumper igjen, men få den stort sett jevn. Ha den tykke suppen over i serveringsskåler, ha en klatt creme fraiche i hver skål, og legg en bukett brokkoli ved siden av før du serverer med loff og smør til.
Supergodt, og superenkelt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar