onsdag 2. juni 2021

Grillet småkveite med grønnsaker i alskens former

Satte sammen elementer fra flere oppskrifter (bl.a denne og denne), og endte opp med en nydelig sommermiddag!

Det jeg brukte:

300 g filet av småkveite, halestykke
salt, pepper, olje

1 scampi/kongereke pr porsjon.

Rødbetsmør:
3 bittesmå rødbeter
150 g smør
litt revet pepperrot fra tube
1 ss sitronsaft
salt, pepper

Eplesirup:
1,5 dl fersk eplejuice
3-4 ts sukker
saft av 1/2 lime

4-5 blader grønnkål

Noen båter nykål.
salt, pepper, olje

Slik gjorde jeg:

Start med å koke opp eplejuicen mens du rører inn sukkeret. Når dette har kokt inn omtrent til det halve tar du det av varmen og lar det kjøle seg ned. Rør inn limejuicen og kjenn at det kjennes passe surt og søtt ut. Riv grønnkålen i grove biter og kast de aller tykkeste stilkene. Tøm over eplesirupen og rør godt rundt. La det stå kjølig i minst en time mens du smått vender litt på det så alt blir godt marinert.

Tørk fiskefileten, dryss salt og pepper på den. Legg den kjølig.

Romtemperer smøret. Kok rødbetene til de er møre. Med bittesmå rødbeter som jeg brukte går det ganske fort. Skrell dem, skjær dem i grove biter og ha dem i en beholder passende for å bruke stavmikser til å kjøre dem til en puré. Bland inn smør og pepperrot, og ha også i sitronsaft, salt og pepper. Rør det helt jevnt og sett det kjølig.

Varm opp grillen. Skjær nykålen i store fine båter, dryss salt og pepper på så litt triller inn i sprekkene, og ha på litt olje.

Når grillen er skikkelig varm, pensle den ene siden av kveitefileten med olje, og legg den på direkte varme med denne siden ned til den har fått fin farge. Pensle gjerne litt olje på oversiden mens den andre siden grilles. Gjør klar et lite ark folie på indirekte varme, og snu fileten over på dette. Pensle den ferdiggrillete siden med litt olje, og la det stekes ferdig på indirekte varme i 7-8 minutter.

Grill nykålen på direkte varme. Pensle med olje underveis, og pass på at det ikke blir noe branntilløp.

Grill kongereka til den er gjennomstekt.

Server ferdige porsjoner med litt rødbetsmør på fisken, begge typene kål på fatet, og reka fint dandert på toppen.

Nydelig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar