En grå dag gikk med til en svenskehandelstur, og siden værmeldinga var lovende ble det handlet inn og planlagt for grilling på kvelden.
Etter litt inspirasjon herfra og herfra ble resultatet slik:
Det du trenger:
Marinade:
1/2 dl soyasaus
2 ss olivenolje
1 ss honning
1 ss tørket oregano
1/2 ss tørket salvie
1/4 ss tørket timian
1/2 ss nykvernet pepper
1 laurbærblad
2,5 dl mørkt øl
Grillspyd:
700 g renskåret kyllingkjøtt (filet eller «lårfilet»)
1 gul paprika
5-6 store sjampinjonger
1 squash
1 gul løk
olivenolje, salt, pepper
Urtedressing:
1 neve fersk basilikum
1 neve fersk gressløk
1 neve fersk persille
3-4 stilker fersk timian
3 dl lettrømme
salt, pepper
ris
grønn salat
Slik gjør du:
Begynn et par timer før du skal grille, og bland ingrediensene til marinaden godt sammen (Vent med ølet). Når du har fått rørt honningen helt ut sammen med det andre tilsetter du også ølet og blander forsiktig sammen alt.
Skjær kyllingen i passe grillspyd-biter og ha dem over i en tett pose. Tøm marinaden over og legg det kjølig et par timer.
Finhakk alle urtene til dressingen og bland dem godt sammen med rømmen. Smak til med litt salt og pepper og sett også dette kjølig.
Når kyllingen er ferdig marinert trer du den på grillspyd (husk å legge dem i bløt hvis du bruker tre- eller bambus-grillspyd) sammen med grønnsakene. Skjær grønnsakene i passe biter og dryss litt salt, pepper og olivenolje på. Tre deretter på vekselvis kyllingkjøtt, paprika, løk, sopp, squash og eventuelt annet du måtte ønske.
Hakk den grønne salaten og sett den klar. Sett risen på kok så den blir ferdig til du er ferdig å grille.
Ha på ganske sterk varme på grillen, legg grillspydene på og snu dem rundt. Ta dem vekk fra den direkte varmen og legg dem på indirekte varme til kyllingen er gjennomstekt.
Server grillspydene rykende varme med litt ris og grønn salat på tallerkenen. Ha en flaske soyasaus til risen på bordet, og bruk urtedressingen både som dressing til salaten og som dip til grillspydene.
God fornøyelse!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar