fredag 29. november 2013

Steinbit i rød karri

Hadde lyst på steinbit på en uvanlig måte, smelta sammen en haug med oppskrifter, og kom fram til dette:

Dette trenger du:


3-400 g steinbitfilet
100 g sopp
1 rød paprika
1/2 stor grønn squash
100 g grønne erter, frosne (evnt. friske sukkererter)
1 stor gulrot
1 bunt koriander
250 ml kokosmelk
2 ts fiskesaus
1-3 ss red curry paste (Alt etter hvor sterkt du vil ha det)
2 ts sukker

Nøytral olje til steking

Jasminris som tilbehør

Slik gjør du:
Skjær fisken i fingertykke strimler og legg dem til side.

Skjær soppen i båter. Stek disse til de skifter farge og begynner å krympe. Legg dem til side.

Skjær grønnsakene i tynne strimler, stek dem raskt (1-2 min) på relativt sterk varme, bruk gjerne wok. Legg grønnsakene til side.

Ha currypastaen i woken og fres den i 30 sekunder før du tilsetter sukker, fiskesaus og kokosmelken. Kok opp og legg i fisken, la det hele syde 3-4 minutter før du har i den stekte soppen og lar det putre et minutt eller to til. Legg i grønnsakene, gi det hele et nytt oppkok, pynt med hakket koriander  og server med jasminris til.

Omnomnom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar