Hadde noen lammekoteletter i fryseren, og googla litt for å finne noe å bruke dem til. Fant denne oppskrifta, og fant ut at jeg skulle prøve, selv om råvaren de bruker i Danmark er det vi i Norge kaller Lammecarré. Ble også noen andre tilpasninger underveis.
Det du trenger: (Til en storeter)
4-5 lammekoteletter
2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk (Finhakket)
Skall av 1/2 sitron
Salt og pepper
Rosmarin (Finhakket)
1 fennikel
2 fedd hvitløk
Saft av 1/2 sitron
Olivenolje
Salt
Poteter
Riss fettranden på kotelettene og gni dem godt inn med alt krydderet. Varm oljen i en stekepanne og stek kotelettene på høykant med fettsiden ned på relativt lav varme i 5-10 minutter så fettet begynner å bli sprøtt. Å steke koteletter på høykant er ikke lett, men jeg klarte det ved å støtte dem opp med grillspyd, slik du kan se på bildet.
Skjær fennikelen i fire skiver, og strimle disse nesten helt ned, slik at de henger sammen nederst. Legg skivene i ett lag i en ildfast form, skjær hvitløkfeddene i tynne skiver og stikk disse inn mellom strimlene i fennikelen. Hell over litt olivenolje og klem over en halv sitron, før du har på rikelig med flaksalt. Sett formen høyt i stekeovn på 225 grader i 10-15 minutter.
Når fettet på kotelettene er sprøtt legger du kotelettene ned og steker dem ferdige. Et par minutter på hver side holder, la dem deretter hvile 5 minutter før servering.
Ettersom den opprinnelige oppskrifta ikke sa noe om saus valgte jeg å ikke lage noe, men dette var nok en tabbe. Lag en saus du liker, og server med kokte poteter!
Fikk dårlig tid, så rakk ikke steke på høykant eller fikse fennikel, men neste gang......
SvarSlett