onsdag 26. desember 2012

Kylling i leirgryte

Skal ha familien på middag om et par dager, og trenger derfor en oppskrift på maten jeg skal lage til dem:

Det jeg planlegger å bruke (til 4 personer):
2 kyllinger (rå)
5-6 gulrøtter
1 persillerot
1 pastinakk
3 stenger stangselleri
10-15 sjalottløk
10 fedd hvitløk
6 poteter
100-200g bacon
Olivenolje
Friske eller tørkede urter
Salt, pepper, paprikapulver.

Legg leirgryta i bløt minst 20 minutter (Dersom du sjelden bruker den trenger den nok lengre tid i vann.)
Mens gryta bløtlegges skjærer du kyllingene og grønnsakene i passe stykker. (Potetene i båter, løken skrelt, men hel, de andre i skiver). Skjær baconet i tynne skiver om det ikke er ferdigskivet.

Når gryta er ferdigbløtt blander du grønnsakene og baconet, sprinkler bittelitt olivenolje nederst i gryta og har grønnsakene oppå. Gni kyllingstykkene inn med krydder og urter, og legg dem på toppen. Ha litt olivenolje på toppen også, legg lokket på gryta og sett den i kald stekeovn innstilt på 175 grader.

Stek i 2-2,5 timer til kyllingen er ordentlig gjennomstekt, og grønnsakene skikkelig møre. Dersom du ønsker litt stekeskorpe på kyllingstykkene, ta av lokket på gryta og skru temperaturen opp til 225 grader siste 15-20 minuttene av steketiden.

Serveres gjerne med noe godt brød til. Pass på å ha en øse i gryta så man kan tømme litt kraft over på tallerkenen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar