onsdag 27. juli 2022

Tomatisert fiskesuppe

Jeg hadde fisket (pun intended) et stykke seifilet opp av fryseren, og måtte finne en smart måte å tilberede den på. Jeg hadde ikke veldig lyst å dra på butikken, så jeg kikket hva som befant seg i skap og skuffer, og lot meg inspirere av denne svenske oppskriften før jeg laget det som ble en deilig suppe!

Det jeg brukte:

1/2 seifilet (ca 350 g)
to og en halv store poteter
3 små sjalottløk
1 boks hakket tomat
7 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 laurbærblad
0,25 g malt safran
1 krm chiliflak
1 ts paprikapulver
1 ts grovmalt svart pepper
1 stilk oregano
5-6 småtomater (gjerne med stilk)
2 små fedd hvitløk
olivenolje
salt
sitronjuice
persille
grovt brød
smør

Slik gjorde jeg:

Start med å grovhakke sjalottløken og rensk hvitløksfeddene. Hvis du tåler å spise dem, hakk gjerne også hvitløken. Kok opp vannet med buljongterningen i (Måleforholdet 7/1 stemmer, du skal ha en litt tynnere buljong enn det som står på buljongpakkene), og varm litt olje i en annen kjele. Når oljen er varm, ha i løken og hvitløken sammen med oreganostilken og stek det på svak varme så løken blir myk men ikke brunet. Ha i safran, chili, paprika og en klype salt.

Tøm buljongen over løken når den er ferdig blanket, og ha også i laurbærbladet, pepperen og tomatboksen. (Ikke selve boksen da, men innholdet). Dersom du har hele stilker fra småtomatene, kast dem også oppi nå.

Mens suppebasen koker opp, skrell potetene og skjær dem i jevnstore biter. Ha dem i suppa og la det koke i ca ti minutter. 

Skjær fisken i jevnstore biter, og ha den i suppa samtidig som du skrur ned varmen så det slutter å koke, og bare står og syder.

Etter fem minutter, ta ut oreganostilken, laurbærbladet og eventuelle tomatstilker du har hatt i. Dersom du har hatt hvitløksfeddene hele i og du ser dem kan du også fiske dem ut nå. Ha deretter i småtomatene hele og la det stå og trekke i fem minutter til.

Smak til med litt saft fra sitron (fersk eller på flaske) og salt, og dryss over persille (fersk eller tørket) rett før servering.

Serveres med en skive grovt brød med smør på ved siden av. Dette er nok mat til to personer, men kan enkelt skaleres opp eller ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar