torsdag 28. juni 2012

Won-Ton-suppe


Jeg fant en oppskrift på kinesiske Won-Ton-suppe her så jeg stjal den lett og modifiserte den litt til eget formål. (Dessverre ingen bilder denne gangen)
Ingredienser:
Won-Ton-fyll:
450 g svinekjøttdeig (ikke medister, men vanlig kjøttdeig av svin)
1 ts salt
2 fedd hvitløk, finhakket
litt chili, finhakket
1 ss raspet ingefær, fersk
1 ss maisennamel
1 dl vann
0,5 dl soyasaus
Won-Ton-pastadeig (Fås hos importmatsjapper) (Man kan eventuelt valse pasta selv, men da må man komme helt ned på tynneste innstilling på pastamaskinen)
Suppe:
Kyllingkraft (selvsagt aller best om du lager den fra bunnen av, men terninger går helt fint)
2-3 vårløk
soyasaus
risnudler
Tilberedning
Det første du gjør er å blande sammen alle ingrediensene til fyllet. Jeg gjorde det for hånd, men det går helt sikkert fint å bruke en mikser også.
Når fyllet er ferdig tar du pastadeigen og legger på en fjøl, legger på en skje fyll i midten, pensler kanten med vann og bretter sammen. Dersom du har runde deigleiver skal det gå an å gjøre alt dette i hånden, ved å legge deigskiva der og så bare knyte sammen hånda rundt «pakken» etter at du har pensla. Selv hadde jeg firkantete leiver, så da ble det gjort på en litt mer knotete måte.
Kok opp kyllingbuljongen, slå av varmen og ha i pastakjøttbollene og la dem trekke i et par minutter, før du har i nudlene (Knekt i ikke altfor lange biter), og lar også dem trekke til de er ferdige (Sjekk pakken for tid på disse).
Tilsett vårløk i 2-3 cm stykker og smak til med soyasaus et minutt eller så før servering.
Jeg serverte dette med brød til for å få litt mer fast føde i måltidet, noe som viste seg å være et vinnertrekk!
God appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar