lørdag 30. juni 2012

Majones

Siden jeg aldri klarer å finne fram til denne siden hos NRK hvor det er oppskrift på majones, så legger jeg oppskrifta ut her også.

2 eggeplommer
1 ss dijon-sennep
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl druekjerneolje, rapsolje eller annen nøytral olje
salt, pepper

Visp eggeplommene sammen med de andre smakstilsetningene i en bolle.
Tøm oljen sakte i en tynn stråle ned i eggeblandingen (Ingrediensene må på forhånd tempereres til samme temperatur) mens du hele tiden visper, så du merker at det tykner. Smak til med å justere salt/pepper-innholdet underveis.

Majonesen kan oppbevares i boks med tett lokk i kjøleskap i 1-2 uker.

1 kommentar:

  1. Fyttikatta! Dette er bedre enn bursdagen til Buddha, kong Harald, Jesus og Justin Bieber! Majones fra himmelrike, jeg hilser deg velkommen! (romvesener fra Neptun ville her opplagt sagt: xplørkderg). Takk for at du deler kunnskap på informasjonebredbåndshøyveien! Du er en sann soldat for demokrati, krig, fred og sånt.

    SvarSlett