torsdag 28. juni 2012

Paella stekt i wok


Dagens middag gir deg alt det beste fra den spanske middelhavskysten blandet i en herlig miks!




Hovedingredienser
10-15 rå scampi
200 g laks
100 g chorizopølse
200 g grilskiver av svineribbe
300 g kyllingstrimler
270 g paellaris (eller risottoris)
Kyllingmarinade:
En håndfull fersk timian, finhakket
En håndfull oregano
En skvett balsamicoeddik
et par ss olivenolje
Salt
Pepper
1 fedd hvitløk, most
Annet:
1 løk, finhakket
0,5 g safran
Paprikapulver
1 hel hvitløk
Sitronsaft (enten fersk eller ReaLemon e.l.)
Hvit pepper
Olivenolje
250 g frosne erter
2-3 terninger kyllingbuljong, 1-1,5 l vann
Salt
Svart pepper
(1 hel sitron)
Bland marinaden og bland den sammen med kyllingstrimlene i en skål. La dette stå kjølig i minst en halvtimes tid.
Kok opp kyllingbuljongen så du har den klar til senere.
Varm litt olivenolje i en wok (sørg for at den er skikkelig varm).
Stek grillribbeskivene mens du drysser dem med salt, pepper og paprikapulver. Legg dem til side. Stek om nødvendig i flere omganger, og sørg for at woken hele tiden er skikkelig varm.

Stek scampiene til de er blitt rosa, og legg dem i en skål til senere. Tilsett litt mer olje om nødvendig.
Skjær laksen i biter og stek dem i woken til de er ferdigstekte. Legg dem i skålen sammen med scampiene og tilsett mer olje i woken om nødvendig.
Skjær chorizoen i biter og fres dem i oljen noen minutter til du ser at bitene er krympet noe. Ta dem ut og legg dem i en skål, tilsett mer olje hvis det trengs.
Se til at oljen er skikkelig varm igjen før du har i de marinerte kyllingbitene. La disse steke så de får farge på alle sider før du blander i paprikaen, hvitpepperen, løken og safranen. Rør godt og la det steke noen minutter til.
Tøm i ca 7 dl av kyllingbuljongen, og vent til det begynner å koke før du tømmer i risen. Rør godt rundt så ris, kylling og det andre blander seg skikkelig. Sett den hele hvitløken (uskrelt) oppi, og skvett i litt sitronsaft. La det stå og småkoke i ca 15 minutter. Tilsett mer buljong om nødvendig. Risen skal være fuktig, men ikke klissete når den er ferdig.
Når risen begynner å nærme seg å være ferdigkokt, ta ut hvitløken før du tilsetter ertene, laksen og scampiene og rører forsiktig rundt så det blander seg uten at laksestykkene blir helt most. La det stå på varmen 3-4 minutter, før du også har i chorizoen, eventuelt skvetter over litt mer sitronsaft og smaker til med salt og pepper. Rør fortsatt forsiktig.
Serveres rykende varm, og kan eventuelt pyntes med en båt sitron på hver porsjon.
Nydelig mat som er enklere å lage til enn man kan frykte når man ser oppskrifta. Oppskrifen er kraftig inspirert av denne men jeg har variert den litt ut fra hvilke ingredienser jeg hadde for hånden.

Restene fryser du ned, og varmer i en stekepanne. Gjerne prøv å få karamellisert det nederste laget litt når du varmer det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar