torsdag 15. oktober 2020

Ovnsbakt seifilet med kokosris, stekte gulrøtter og mangosaus


Etter gårdagens middag hadde jeg litt mangosaus til overs, så etter å ha kikka inn i fryseren ble dagens middag slik:

Det jeg brukte.

ca 300 g seifilet
salt, pepper, olivenolje

2 gulrøtter
smør, salt

120 g middagsris med villris (20 min koketid)
3/4 løk
1,5 dl lett kokosmelk
1,5 dl vann
salt
olivenolje

kald mangosaus

Slik gjør man:
Start med å tørke fiskefileten, og dryss godt med salt og pepper på den.

Finhakk løken, og ha den i en kasserolle sammen med litt olje. La den stekes på middels varme til den er blitt blank. Tilsett vann, kokosmelk og litt salt. Kok opp og tilsett risen. Skru ned varmen og la det småkoke i tjue minutter. Rør om av og til, og pass på mot slutten når det begynner å bli tørt at det ikke svir seg.

Varm stekeovnen til 200° C. Legg fiskestykket i en oljet ildfast form med tynn bunn, tøm også litt olje oppå.

Skjær gulrøttene i staver. Varm litt smør i en stekepanne. Stek gulrotbitene raskt på høy varme så de får litt farge. Ha dem over i formen sammen med fisken.

Sett fisken og gulrøttene inn i stekeovnen når det er ti minutter igjen av koketiden på risen, alt burde da bli ferdig ca samtidig.

Serveres med mangosaus.

Lettvint og godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar