lørdag 17. oktober 2020

Lammewok

Etter en fotballkamp i nydelig lørdagsvær tok jeg turen på butikken, og kom ut med en solid skive lammelår samt det jeg trengte av tilbehør.

Det jeg brukte:
1 tykk skive (ca 450g inkl ben) lammelår

1/2 boks hermetisk vannkastanje
1/2 boks hermetisk babymais
1/2 bukett brokkoli
1 liten grønn paprika
peanøttolje, sesamolje

2-3 dl lammekraft (Eller annen kjøttkraft eller -buljong)
2-3 ss soyasaus
2 ts revet ingefærrot
salt, pepper
2 ts maisenna, 1/2 dl vann

1/2 pk eggnudler

Slik gjør man:
Start med å varme krafta/buljongen og bland inn soyasausen, ingefæren og litt salt og pepper. La det putre så det koker bittelitt inn mens du klargjør det andre.

Skjær kjøttet i fine strimler (Ikke kast benet, men legg det i fryseren til en gang du skal koke kraft) og sett det i en bolle.

Del babymaisene i to, skjær brokkolien i passe biter, og skjær paprikaen i strimler.

Varm litt peanøttolje i en wok, og ha i bittelitt sesamolje også. Når woken er god og varm har du i kjøttet og røresteker det på høy varme til det har fått farge på alle sider.

Når kjøttet er brunet, så har du også i grønnsakene. Husk å fortsatt røre konstant så ingenting svir seg, samtidig som alt blir varmt og godt. La det stekes i knapt fem minutter.

Kok samtidig opp vann til nudlene, og tilbered dem etter oppskriften på pakken så de er ferdige samtidige som grønnsakene.

Rør ut maisennaen i litt vann, og rør deretter jevningen inn i sausen mens den koker. Tøm sausen over i woken og rør godt så den får satt smak på alt du har stekt. Sil deretter vannet av nudlene, og tøm også dem over i woken og rør godt rundt før du serverer med en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar