onsdag 14. oktober 2020

Kylling, grønnkål, bygg, mangosaus

Kjente ingen steder at jeg gadd å dra på butikken i dag, så da ble det en liten «man tager vad man haver»-middag etter et raid i fryseren, kjøleskapet og tørrmatskapet.
Det jeg brukte:
4 lårfilet av kylling
5 stilker grønnkål
50 g forkokt byggryn
150 g mango
1/2 rød chili
saft av 1/2 sitron
sukker
olivenolje
hønsebuljong
salt, pepper, rosmarin, gressløk, paprikapulver

Slik gjør man:
Start med å lage mangosausen, som er en kald saus. Rensk mangoen (Eller ta den ut av fryseren i mitt tilfelle), finhakk chilien (uten frø), og ha dem i en foodprocessor eller en beholder egnet for bruk av stavmikser. Tilsett saften av en halv sitron og bittelitt sukker, og kjør til mangoen er blitt en jevn masse med noen røde prikker i. Smak om det trengs mer sukker (Jo søtere mango, jo mindre sukker trengs), og sett det i kjøleskapet til det skal serveres.

Legg kyllingbitene i en bolle og dryss salt, pepper, tørket rosmarin, tørket gressløk og paprikapulver på dem. Tøm også over litt olivenolje og rør godt rundt. Sett til side.

Riv bladene av grønnkålen, ha dem i en bolle, tilsett litt salt og godt med olje. Kna bladene til de er godt innsatt med olje.

Forvarm stekeovnen til 170° C og legg kålen utover på et matpapir på en stekeplate. Sett det inn midt i ovnen når den er varm. Dersom du ser at det begynner å svis, skru ned varmen noe. Stekes ca 15 min.

Kok opp litt vann og tilbered byggryna etter anvisningen på pakken. Jeg hadde en terning hønsebuljong i vannet, men om du ikke har det går det fint med bare litt salt i stedet. (Mine skulle koke 12-15 min)

Varm en stekepanne godt, og stek kyllingen raskt, til bitene har fått farge på alle sider. Sett også stekepannen inn i stekeovnen (eller gjør som meg, sett den under lokk i gassgrillen) til kyllingbitene er gjennomstekte. (Ca 8 min på 170 grader)

Serveres med alt varmt, og så dypper man kylling og bygg i saus når man spiser det, samtidig som man knasker grønnkål. Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar