mandag 25. august 2014

Tomatsuppe

Ettersom jeg lagde hønsegryte i går, hadde jeg en del kraft til overs som jeg måtte finne på noe å lage av. Det, kombinert med at jeg har noe ugreie på gang i halsen førte til at jeg lette opp en gammel oppskrift på tomatsuppe.

Det du trenger:
2 rødløk
3-6 fedd hvitløk (kan sløyfes)
4 ss olivenolje
1 kopp hakket bladpersille
1 ts tørket timian eller en håndfull finhakket frisk timian
2 bokser hele flådde tomater (ca. 800g)
1,2 l hønsebuljong
120 g pasta (farfalle, penne eller makaroni)
salt, pepper
2 ts tørket basilikum eller en stor håndfull finhakket frisk basilikum
1 ss rødvineddik
Loff

Slik gjør du:
Finhakk løken og hvitløken. Varm oljen litt i en kjele, og ha i løken og surr den på svak varme til den er blitt myk og blank. Finhakk så persillen og timianen og tilsett den og la den surre sammen med løken et par minutter.
Fisk tomatene opp av tomatjuicen og ha dem over i kjelen, prøv å holde dem hele. Spe så med buljongen, før du legger på lokk og lar det hele småputre i minst en halvtime.

Ta kjelen av plata, og mos alt innholdet. Bruk enten en blender, en kjøkkenmaskin med hurtigmikser, eller en stavmikser (Ha suppa over i en egnet beholder for sistnevnte dersom du bruker nonstick-kjele).
Sett suppen på kok igjen, smak til med salt og pepper, og tilsett pastaen når det koker. Beregn videre koketid ut fra anvisningen på pakken.

Tilsett like før servering basilikum og vineddik.

Serveres enten med loff og smør som det er, eventuelt kan du lage krutonger ved å skjære fire loffskiver i terninger og steke dem gylne og sprø i litt olivenolje og hvitløk. Fordel krutongene over suppen rett før servering.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar