mandag 14. juli 2014

Grillet lammecarré med tzatziki, romesco og potetsalat

Laget et solid grillmåltid til mamma og pappa da jeg var hjemme på ferie, og hentet mer enn bare inspirasjon herfra.

Det du trenger:
1,2 kg lammecarré
salt, pepper
frisk rosmarin
litt revet sitronskall

100 g soltørkete tomater
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
1 dl god olivenolje
1 cm rød chili
2 skiver loff/focaccia/rundstykker fra i går eller dagen før
30 g skåldede mandler
1 sjalottløk

1 slangeagurk
2 fedd hvitløk
salt, hvit pepper
2,5 dl gresk/tyrkisk yoghurt

500g nypoteter
1/2 rødløk
1 dl olivenolje
2 ss rødvinseddik
salt, pepper
1 ss sukker
2 ss finsnittet gressløk

Slik gjør du:

Begynn med å lage romescosausen.
Dersom tomatene er tørre i pose, legg dem i bløt i vann i en time, hvis de er på glass i olje kan du bruke dem som de er, bare tilsett et par ss vann. Ha alle ingrediensene unntatt brødet i en liten kjele og la det småputre i en time. Ha så i også brødet og kjør alt sammen til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt, og ha eventuelt i mer olje om du ønsker det mer flytende.
Oppbevares kjølig fram til servering.

Mens romescoen koker kan du lage tzatziki. Mos hvitløksfeddene og finhakk det som måtte være igjen av større biter deretter. Bland dem godt med yoghurten og ha i litt salt og finmalt hvit pepper.
Rasp deretter agurken med en grov rasp, og la strimlene ligge 10-15 minutter i et kaffefilter eller lignende for å dreneres litt. Bland så agurken sammen med yoghurten og sett det kjølig til servering.

Skjær potetene i skiver og kok dem i lettsaltet vann. Sil av vannet og sett potetene til side.
Finhakk løken, tilsett olivenolje, rødvinseddik, salt, pepper og sukker og ha alt i en kjele. La denne blandingen koke i en liten kjele til løken er mør. Bland dette med potetene og dryss gressløken over like før servering.

Kutt fettet på lammecarréen og gni inn finhakket rosmarin og revet sitronskall over hele.
Grill fettsiden på sterk varme i noen minutter så den blir litt crisp. Ha deretter på salt og pepper og grill kjøttet ferdig, til en kjernetemperatur på ca 55 grader over svak (indirekte) varme.

Et virkelig grillfestmåltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar