søndag 17. februar 2013

Lammekoteletter med bakt fennikel

Hadde noen lammekoteletter i fryseren, og googla litt for å finne noe å bruke dem til. Fant denne oppskrifta, og fant ut at jeg skulle prøve, selv om råvaren de bruker i Danmark er det vi i Norge kaller Lammecarré. Ble også noen andre tilpasninger underveis.

Det du trenger: (Til en storeter)
4-5 lammekoteletter
2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk (Finhakket)
Skall av 1/2 sitron
Salt og pepper
Rosmarin (Finhakket)

1 fennikel
2 fedd hvitløk
Saft av 1/2 sitron
Olivenolje
Salt

Poteter

Riss fettranden på kotelettene og gni dem godt inn med alt krydderet. Varm oljen i en stekepanne og stek kotelettene på høykant med fettsiden ned på relativt lav varme i 5-10 minutter så fettet begynner å bli sprøtt. Å steke koteletter på høykant er ikke lett, men jeg klarte det ved å støtte dem opp med grillspyd, slik du kan se på bildet.

Skjær fennikelen i fire skiver, og strimle disse nesten helt ned, slik at de henger sammen nederst. Legg skivene i ett lag i en ildfast form, skjær hvitløkfeddene i tynne skiver og stikk disse inn mellom strimlene i fennikelen. Hell over litt olivenolje og klem over en halv sitron, før du har på rikelig med flaksalt. Sett formen høyt i stekeovn på 225 grader i 10-15 minutter.

Når fettet på kotelettene er sprøtt legger du kotelettene ned og steker dem ferdige. Et par minutter på hver side holder, la dem deretter hvile 5 minutter før servering.

Ettersom den opprinnelige oppskrifta ikke sa noe om saus valgte jeg å ikke lage noe, men dette var nok en tabbe. Lag en saus du liker, og server med kokte poteter!

1 kommentar:

  1. Fikk dårlig tid, så rakk ikke steke på høykant eller fikse fennikel, men neste gang......

    SvarSlett