onsdag 20. februar 2013

Focacciabrød som i Toscana

En oppskrift jeg en gang fikk tilsendt fra aQustic på IRC:

50g gjær
3,5 dl lunkent vann
3 ss god olivenolje
1/2 ts tørket rosmarin
1 ts salt (gjerne grovt)
ca 10 dl hvetemel
dessuten: olivenolje, grovt salt og rosmarin til pensling og pynt

Bland ut gjær i væsken, elt inn melet til du har en smidig deig. La deigen heve, kna den før du deler den i 10 like store deler. Lag boller av disse og klem dem flate til ca 12 cm diameter.

Etterhev brødleivene, prikk groper i dem, pensle med olje, salt og rosmarin.

Stek 18-20 minutter i stekeovn på 200 grader.

1 kommentar:

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge til din mat- til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett