søndag 17. februar 2013

Biffsnadder av rein

Fortsetter trenden med å finne oppskrifter på nett og modifisere dem litt. Nå er det denne fra Meny som har fått seg en liten makeover.

Det du trenger:
Et stykke biffkjøtt av rein
Salt
Pepper
Allehånde

1 søtpotet
4-5 reddiker
100 g frosne haricots verts
100 g frosne selskapserter
salt

3 dl matfløte
1 dl ferdig buljong
2 ss rømme/creme fraiche
2 ts soyasaus
1 ts balsamico
2 ts karamellsaus

Smør til steking

Pommes strips (Eller andre former for potet, eller ris)

Slik gjør du:

Tilpass tilberedningen av potetene/risen til det andre og begynn så alt blir ferdig ca samtidig.

Skjær kjøttet i strimler på størrelse med en lillefinger eller mindre, og skjær samtidig bort store fettklumper, sener, hinner og annet som ikke er mørt. Krydre godt og la stå i en skål.

Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne skiver og ha dem i en skål. Skrell reddikene og del dem i fire og ha dem i en annen skål sammen med de frosne grønnsakene.

Ha smør i en stekepanne og vent til det blir brunt. Ha i kjøttet og stek i 4-5 minutter til det er blitt brunt og fint mens du stadig roter rundt i panna. Ta kjøttet ut og legg det i en skål med lokk så det holder varmen best mulig.

Ha i søtpotetskivene og stek dem litt på begge sider før du tilsetter resten av grønnsakene, drysser litt salt over og steker et par minutter til. Ha i mer smør underveis om nødvendig. Ha i kjøttet igjen og fres litt til så det blir skikkelig varmt igjen før du tar alt ut av pannen og har det over i skålen.

Tilsett alle ingrediensene til sausen i pannen og rør godt rundt. La det koke noen minutter til det tykner litt og ha det over i et sausenebb eller noe annet for å servere fra.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar