tirsdag 7. mai 2024

Breiflabbkjaker med potetbåter, betechips og syrlig smørsaus

Nå som fotballsesongen er i gang er det jo langtfra hver dag jeg har tid å lage middag, men på en sjelden frikveld ble denne delikatessemiddagen fremstilt. Jeg hadde noen breiflabbkjaker i fryseren, men jeg er overbevist om at dette fungerer å lage også med annen hvit fisk, men da må du sikkert steke litt annerledes.

Det jeg brukte:

2 breiflabbkjaker
smør
salt, pepper

3 poteter
olje
salt

1 stor polkabete (Eller rød- eller gulbete om det er det du har)
olje
salt

½ rødløk (Eller en stor sjalottløk)
1 dl hvitvin
1 dl fløte
150 g smør
gressløk
kapers
sitronsaft
salt

Slik gjorde jeg:

Start med å fjerne hinner fra breiflabbkjakene og legg dem i tørkepapir så de blir ganske tørre utenpå.

Sett stekeovnen på 225 grader. Skjær potetene i båter, ha dem i en ildfast form og dryss på litt salt og tøm litt olje over før du roter godt rundt. Sett potetene inn i ca 20 min når ovnen er varm.

Vask beten godt, skrell den og skjær den i tynne skiver (Bruk gjerne ostehøvel eller mandolin). Ha skivene i kurven til en airfryer, ha over litt olje, sett airfryeren på 170 grader og start den på 10 minutter. Når denne tiden har gått, rot godt rundt i beteskivene og sett det inn igjen i nye ti minutter. Sjekk mot slutten av tiden om betene krispes opp, hvis ikke kan du skru temperaturen litt opp.

Finhakk rødløken og varm litt smør i en kasserolle. Ha i løken og la denne stekes et minutt eller to, før du har i hvitvinen og lar denne koke nesten helt inn. Ha deretter i fløten og la også denne koke nesten helt inn. Rør deretter inn smøret litt og litt til sausen får ønsket konsistens. Ha i litt gressløk og to teskjeer kapers og rør dette godt inn. Smak deretter til sausen med sitronsaft og salt.

Ha godt med salt og pepper på begge sider av fiskestykkene. Varm litt smør i en stekepanne som tåler å settes inn i ovnen på middels høy varme til det begynner å brunes. Legg i fiskestykkene og stek dem et lite minutt på hver side så de får skikkelig farge.

Når betechipsene er ferdige, ha dem over i en skål. Ta deretter potetene ut av stekeovnen og tøm dem over i airfryerkurven. Skru denne opp til 200 grader og sett potetene inn i airfryeren, før du skrur komfyren ned til 150 grader og setter stekepanna med fiskestykkene i inn der.

Etter 5-7 minutter bør både potetene, fisken og sausen være ferdige, og du kan servere en helt fabelaktig god fiskemiddag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar