lørdag 18. mai 2024

Breiflabb wellington

Mamma ba meg lage en breiflabbmiddag sist jeg var hjemme, så da ble litt inspirasjon hentet rundt omkring, før jeg laget dette festmåltidet til fem personer.

Det jeg brukte:

1,5 kg breiflabbfilet
salt, pepper
mel
smør

ca 500 g butterdeig, nok til å pakke inn hvert enkelt filetstykke
2 egg

laksepaté:
300 g røkelaks
250 g mascarpone
0,5 dl kremfløte
saft av 1/2 sitron
dill
30 g kapers

500 g aspargesbønner, fryste
100 g bacon i små terninger

400 g småtomater med stilk
smør, salt
saft av 1/2 sitron
sukker

Slik gjorde jeg:

Skjær fiskefiletene rene for hinner og tørk dem godt. Bland mel, salt og pepper og vend filetene i denne blandingen. Varm smør i en stekepanne til det begynner å få farge og stek filetene i smøret så de blir gyldne på alle sider. Sett dem kjølig til side inntil videre. Ikke rengjør stekepanna!


Bland alle ingrediensene til laksepateen i en foodprocessor og kjør til det er blitt en jevn masse. Sett det kjølig inntil videre.

Kjevle ut butterdeigen noe. Sørg for at stykket blir stort nok til å pakke inn et helt filetstykke. Smør et tynt lag med laksepaté på deigen, legg filetstykket oppå, og pakk fisken helt inn i deig og paté. Rør sammen de to eggene og pensle inni skjøtene. Når du har brettet det hele sammen så det hele er så tett som mulig, pensle også utsiden av pakken med egg, og sett den på et bakepapir på en stekeplate. Gjenta med alle filetstykkene til du er ferdig, og sett plata med wellington-pakkene kjølig en halvtimes tid.

Stek baconet i en tørr stekepanne til det er blitt sprøtt. Tøm av baconfettet og gjem det til en gang du har bruk for det, mens du setter de sprøstekte baconbitene til side.

Sett stekeovnen på 200 grader, og sett stekeplata med wellington-pakkene i ca midt i når den er varm. Etter 12 minutter skrur du varmen opp til ca 225 grader, og setter på varmluft. Fisken tas ut når den passerer 50 grader kjernetemperatur, dette tar ca 8 minutter. La den deretter hvile 5 minutter.

Ta fram stekepanna du stekte fisken i. Ha i litt ekstra smør og la dette begynne å bli brunt. Skjær 3/4 av småtomatene i båter og ha dem i panna, før du også klemmer i saften av 1/2 sitron. Ha også i stilkene fra tomatklasene, men ta disse ut før servering. Dryss om nødvendig i litt sukker for å balansere syresmaken. når dette har putra ei stund. Smak til med litt salt, og ha 5 minutter før servering også i de siste tomatene, skåret i to.

Kok opp en stor kjele med vann med litt salt i, og når dette fosskoker tømmer du i aspargesbønnene. Når dette har kokt opp igjen lar du det koke to minutter før du tømmer av vannet og rører inn det sprøstekte baconet.

Når fisken er ferdigstekt serverer du den ferdig oppskåret i skiver.

Kjempegodt, og slett ikke så vanskelig som det kanskje kan virke når man først leser gjennom oppskrifta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar