onsdag 9. februar 2022

Seifilet med stekte grønnsaker

Har spist mye sei i det siste, og for avvekslingens skyld ville jeg lage noe annet enn den vanlige «seibiff». Etter å ha funnet denne oppskrifta hos Tine lot jeg meg inspirere og lagde noe beslektet.

Det jeg brukte:

1 seifilet

3 små gulrøtter
2 selleristenger
1/2 liten kålrabi
1 liten løk

1 pose pinjekjerner

4 små poteter

smør, salt, pepper, sitronsaft

Slik gjorde jeg:

Begynn med å sette potetene på kok. Planlegg deretter så alt det andre blir ferdig omtrent samtidig som dem ut fra hvor lang koketid de har.

Slå på komfyren på 150° varmluft og sett inn en ildfast skål. Smelt smør i en nonstick-kjele og skjær grønnsakene i strimler/halvstore biter. Ha i grønnsakene når smøret er blitt skikkelig varmt og rør godt mens du lar dem frese i noen minutter og drysser litt salt over. Når grønnsakene har fått litt farge i kantene tømmer du dem (og smøret) over i den ildfaste skåla i ovnen. Ha også litt sitronsaft i sammen med grønnsakene nå. Rot rundt i denne av og til fram til servering. 

Varm opp en stekepanne uten å ha i smør. Når den er middels+ varm har du i pinjekjernene og lar dem ristes forsiktig. Pass godt på så de ikke svir seg! Når de er begynt å bli gylne tømmer du dem over i en liten skål og setter dem til side.

Sett stekepanna tilbake på ovnen og ha smør i den. Tørk seifileten og skjær den i passe stykker. Når smøret er skikkelig varmt, ha fiskebitene i og stek dem 3-4 minutter. Snu dem forsiktig så de ikke går i stykker og dryss over salt og nykvernet pepper. Ha om nødvendig i mer smør. Når du har stekt dem 3-4 minutter også på den andre siden, legg dem forsiktig over i en annen ildfast skål og sett også denne i ovnen fram til servering. Tøm eventuelt smør fra panna over grønnsakene.

Når potetene er ferdig er middagen klar til servering. Legg grønnsaker i bånn, fiskebiter oppå, og dryss pinjekjerner over. Tøm litt smørsjy fra grønnsaksskåla over potetene.
Kjempeenkelt og kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar