tirsdag 20. juli 2021

Pasta Carbonara med baconsurret asparges

Hadde en pakke fersk pasta i kjøleskapet som måtte konsumeres, så da fant jeg denne og denne oppskrifta, og oversatte dem til min egen variant, litt basert på hva de hadde i butikkene på Nesna og litt hva vi hadde i skapet.

Det jeg brukte:

1 pose fersk pasta, ca 500 g
400 g godt og smakfullt bacon (Egentlig skal det være guanciale, men det hadde verken jeg eller butikkene på Nesna tilgjengelig)
4 eggeplommer
2 egg
50 g manchegoost, revet
25 g parmesanost, revet (Egentlig skal det være 75 g Pecorino-ost, men det hadde de ikke på Nesna, så da ble det en miks av to andre harde oster)

1 bunt asparges
5-6 skiver god spekeskinke
kremost (Egentlig skal det være Neufchatel-ost, men heller ikke det hadde de på Nesna)

salt, pepper, persille

Slik gjør jeg:

Varm stekeovnen til 230°.

Legg spekeskinkeskivene utover og smør dem med et tynt lag kremost. Legg på 3-4 asparges på hver og snurr dem som et magebelte rundt de små aspargesbunten. Legg buntene på et bakepapir på en stekplate og sett i forvarmet ovn i 15 minutter.

Skjær baconet i grove strimler.

Kok opp rikelig med godt saltet vann, og ha i pastaen når den koker. Ta av 2 dl vann når pastaen er ferdig før du tømmer ut resten.

Stek baconet i en gryte på middels varme i ca 7 minutter, til det er blitt crispy. Tøm av fettet, (ta vare på det).

Visp sammen eggeplommene, eggene, og 2/3 av osten.

Ha pastaen i gryta sammen med baconet og rør godt rundt. Bland også i eggeblandingen, ca to ss av baconfettet, og de to desilitrene pastavann og rør det sammen med pastaen i to minutter.

Serveres rykende varmt med en bunt asparges på tallerkenen til hver som er til bords. Dryss over resten av osten, nykvernet pepper og litt finhakket persille.

Ganske enkelt og langt mer enn ganske godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar