søndag 7. mars 2021

Grillet pestosteinbit

Plukka en steinbitfilet ut av fryseren og tinte den, og laget en lekker middag på grillen, inspirert litt herfra og litt fra en haug andre oppskrifter.

Det jeg trengte:
1 steinbitfilet
8-10 småtomater
1 lime

1 tube ferdigkuttet basilikum (Evnt finhakk ca 1 potte fersk basilikum)
1/2 kvast bladpersille, finhakket
50 g parmesanost
25 g pinjekjerner
saften av 1/2 sitron
1-2 fedd hvitløk (Kan sløyfes)

1 bunt asparges

1 pose boilinbag-bygg
kyllingbuljong

salt, pepper
olivenolje

Slik gjorde jeg

Tørk fiskefileten.

Lag pesto: Rist pinjekjernene og finhakk dem. Bland dem sammen med basilikumen. Riv også i parmesanosten. Hvis du vil ha i hvitløk finhakk også den og bland den inn. Tilsett olivenolje og sitronsaft til det blir passe konsistens, og smak til med litt salt om nødvendig.

Fyr i grillen og legg på lokket., og la det bli tett oppunder 200 grader. Kok opp kyllingbuljong.

Brett et stykke aluminiumsfolie dobbelt og brett opp en kant rundt hele. Legg fileten på den og spre pestoen utover oppå fisken. Spre småtomatene utover rundt og oppå fisken, og riv over litt skall fra limen. Klem deretter over saft fra limen, og skvett litt olivenolje både på og rundt fisken. Kvern over godt med svart pepper.

Når buljongen koker slenger du i byggen, og starter en timer på 12 minutter. Legg så folien med fisken på på grillen og skru ned varmen akkurat der den ligger.

Dryss godt med salt på aspargesen og ha litt olje på den. Grill dem ved siden av fisken de siste 3-4 minuttene før timeren piper. Sik buljongen av byggen og legg den på en tallerken, ta fisken av grillen og server sammen med aspargesen.

Kjempegodt, og rimelig enkelt også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar