torsdag 18. mars 2021

Enkel fiskesuppe

Mamma hadde laga fiskeboller her om dagen som det var en del fiskekraft til overs etter nedfrysningen av, og i går hadde vi ferskfisk og lever til middag. Det var derfor en enkel jobb å innfri da hun ba meg lage fiskesuppe til lunsj i dag.

Det jeg brukte:
ca 7 dl fiskekraft
2 dl vann
1,5 dl fløte
300 g ferdig kokt hvit fisk
2 middels store gulrøtter
et lite stykke sellerirot
1 selleristang
1/2 liten løk
1 ss smør
salt, pepper
dill, persille, estragon
finhakket rød chili

Grove rundstykker

Slik gjorde jeg:
Start med å smelte smøret i en dyp kasserolle. Finhakk løken og halve selleristangen og la det surre til løken begynner å bli blank. Ha i litt tørket persille og bittelitt estragon.

Tøm i fiskekrafta og vannet, og ha i litt salt og grovkvernet pepper. La det hele koke opp.

Skjær resten av selleristanga, begge gulrøttene og sellerirotstykket i skiver. Ha dem i den kokende krafta og la det koke et lite minutt før du også tilsetter fløten. Ha i dillen, enten hele stilker eller finhakket, og den finhakka chilien. (Ta så mye du liker)

La det hele småkoke til grønnsakene begynner å bli møre. Del opp fisken i passe stykker og ha dem i suppa til de er gjennomvarme, pass på at det ikke koker så mye nå at alt bare går i oppløsning. Smak til med salt og pepper, og server med gode rundstykker eller brød ved siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar