fredag 11. september 2020

Stekt småkveitefilet, kantarell- og baconrisotto med erter, smørsaus med sitron

Laget en enkel, men eksklusiv fredagsmiddag dennehelga. Brukte min egen risottooppskrift, og tilberedte fisk og saus på dette viset.

Det jeg brukte:
3 filetstykker av småkveite
flaksalt
olje

Ca 1/2 porsjon av denne risottoen
Fryste erter

1,5 dl kremfløte
50 g smør
1/2 sitron
salt, pepper

Slik gjorde jeg:
Sett stekeovnen på 60 grader.

Tørk filetene og dryss godt med flaksalt på begge sider. Varm en stekepanne godt med litt olje i. Legg fiskestykkene i panna med den siden det har vært skinn på ned. La dem ligge i panna med god varme i to-tre minutter, til de har fått en skikkelig gyldenbrun stekeskorpe. Ta dem ut, legg dem i en ildfast form med den stekte siden opp, og sett den i stekeovnen.


Lag risotto som i denne oppskriften, men halver ingrediensene, og rett før du rører inn parmesanosten rører du også inn en neve fryste erter.

Innimellom røringen i risottoen, kok opp kremfløten. Ta den av varmen og rør inn smøret, litt og litt. Klem saften av den halve sitronen i mens du rører rundt, smak til med salt og pepper og riv gjerne også i litt sitronskall. La sausen stå til like før den skal serveres, og varm den så opp uten at den koker.

Kan med hell serveres som tallerkenrett, legg da en klæsj risotto nederst pa fatet, fiskestykket oppå den, og ha litt saus på toppen.

Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar