tirsdag 11. august 2020

Pannestekt seifilet med persillesaus og bacon

Hadde en persillekvast stående, samt et akutt behov for å få spist litt ut av fryseren. Googlet meg derfor opp på aktuelle oppskrifter, og landet på denne fra BBC, som jeg har oversatt og modifisert bittelitt til glede for engelsksvake lesere.

Det du trenger:
1 ss mel
1 seifilet
1 ss olje til steking
4 strimler bacon
salt, pepper

Saus:
2 dl helmelk
1/2 løk
1 laurbærblad
1 ss smør
1 ss mel
muskatnøtt
en neve fersk persille
salt, pepper

Poteter

Grønn salat

Slik gjør du:
Ha melken, laurbærbladet og løken (skåret i store biter) i en kasserolle og varm det til like under kokepunktet. La det simre i 5 minutter før du tar det av varmen og lar det kjøle seg ned. Når det er blitt kaldt kan du fiske ut løken og laurbærbladet.

Bland melet med litt salt og pepper på et fat, og legg fileten (del den om nødvendig i stykker som passer i stekepanna) i blandingen med skinnsiden ned (Har du fileter med skinn er det helt greit å la det være på i denne oppskrifta).

Varm oljen i en stekepanne, og legg i fisken og baconet. Fisken skal fortsatt ha skinnsiden ned. La det steke i 5-6 minutter. Når baconet er blitt crispy kan du ta det ut og legge det på et tørkepapir så fettet renner av.

Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet til sausen. Riv også inn litt muskatnøtt nå. Rør deretter inn melken, og kok sausen forsiktig opp. La den småkoke i fem minutter og smak til med salt og pepper. Rør om av og til, og skru varmen helt ned så det bare holdes varmt når det har kokt lenge nok.

Snu fiskefiletene i panna, og skru ned varmen mens det steker ferdig i et minutt eller to.

Finhakk persillen og gi sausen et oppkok før du rører den inn. Spe om nødvendig med litt mer melk, og sjekk på nytt om det trengs mer salt eller pepper.

Serveres som tallerkenporsjoner med litt saus på hvert fiskestykke, og en baconstrimmel på toppen. Ha kokte poteter og en grønn salat med en enkel vinaigrette (1 ss hvitvinseddik, en klype salt, 2 ss olivenolje) til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar