søndag 1. september 2019

Squashsuppe med krutonger

På vei til lørdagens fotballkamp kjøpte jeg en svær squash, så da jeg kom hjem ville jeg prøve noe annet enn sist. Lot meg derfor inspirere av denne oppskrifta, og laga suppe med krutonger til.

Det du trenger:
1/2 enorm squash
1 l kyllingkraft eller -buljong
1 løk
2-3 fedd hvitløk
et tommelfingerstort stykke fersk ingefær
salt, pepper
olivenolje

brød
bladpersille
olivenolje

Slik gjør du:
Hakk løken, rensk hvitløksfeddene. Varm litt olivenolje i en stor kjele og ha i løken på svak varme. Rør rundt til løken er blitt blank og myk. Finhakk ingefæren og ha den i kjelen sammen med godt med nykvernet pepper. La det hele surre på svak varme litt til. Hvis du som meg ikke tåler å spise hvitløk, men godt kan ha et snev av smaken, fisk opp hvitløksfeddene før neste trinn.

Skjær squashen i biter og ha dem i kjelen, tøm over kyllingkrafta. Gi det hele et oppkok, og skru ned varmen så det bare syder. La det stå slik i ca 40 minutter så squashen nesten har gått i oppløsning av seg selv.

Varm en stekepanne til middels+ varme. Bland sammen olivenolje og grovhakket fersk persille. Skjær brødet i terninger (Hvis det er tørt, skjær vekk skorpen) og bland brødbitene godt sammen med oljen og persillen. Ha det hele i stekepanna, og rør ofte så det ikke svir seg.

Kjør suppen i en blender (som tåler varme) eller bruk en stavmikser i kjelen, sånn at den blir nesten helt jevn. La den småputre mens du steker ferdig krutongene, og smak til med salt og pepper. Dryss før servering også litt salt og pepper på krutongene.

Når krutongene er nesten helt uttørket er alt klart til servering, og det er bare å nyte et godt og deilig ingefær-spicy måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar