1 squash (Jeg brukte en rund en jeg fant på Bondens marked, men funker sikkert helt fint med vanlige avlange også)
2 sjalottløk
1 ss smør
4,5 dl lettmelk
1 grønnsaksbuljongterning
1 fedd hvitløk
salt
pepper
1,5 dl fløte
50 gram vellagret hvitost (Jeg brukte sveitser)
brød, smør
Slik gjorde jeg:
Sett en gryte på ovnen, og smelt smøret i den. Mens det varmes skjærer du squashen i terninger og legger dem til side. Skrell hvitløksfeddet og ha det i smøret når det er varmt. Finhakk sjalottløkene og tilsett også dem. La det frese et par minutter.
Tilsett squashen, buljongen og melken. Kok opp og la det putre i ti minutter. Når det har kokt et par minutter kan du fiske hvitløksfeddet ut av suppa dersom du finner det.
Visp fløten til krem, og riv osten fint. Rør osten inn i kremen og slikk resten av kremen av vispene på håndmikseren (viktig trinn!)
Smak til med salt og pepper, og bland ostekremen inn i suppen. Server straks, så det fortsatt er «klumper» av krem som flyter rundt i suppen når den serveres. Sett også fram noe godt brød og smør ved siden av.
Kjempegodt, og fort gjort!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar