tirsdag 16. april 2019

Grillet andebryst med asiatiskinspirert potetsalat og grønnkål

Marinaden og andebrystet
Etter en svensketur i helga hadde jeg plutselig et andebryst som trengte tilberedning. Etter litt googling landet jeg på denne oppskrifta fra spiselandslaget, som jeg har gjengitt her med egne ord (og gjort en ørliten justering på ettersom jeg ikke tåler sukkererter).

Det du trenger:
1 andebryst

Marinade:
1/2 dl solsikkeolje
2 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
1 ts tomatpuré
1 ts honning
1 ts kinesisk 5-spice
1 bit ingefær på størrelse med en tommel
1/2 lime
Pepper

Potetsalat:
5-9 kokefaste poteter (avh. av størrelse)
1/2 beger creme fraiche
3-4 ss sweet chili-saus
2 vårløk
1/3 slangeagurk
1 neve frisk koriander
70-80 g hermetisk vannkastanje i skiver
4 ss solsikkeolje
1/2 lime
1 ts honning

Grønnkål
olivenolje
salt, pepper

Velbekomme!
Slik gjør du:
Start med å snitte skinnet på andebrystet i rutemønster. Bruk en skarp kniv, og prøv å unngå at den går gjennom fettet og ned i kjøttet.

Knus hvitløksfeddene og riv ingefæren. Klem saften av limen, og bland alle ingrediensene til marinaden sammen i en liten bolle. Legg andebrystet i en pose og tøm marinaden over. Vend på posen noen ganger så det blir vått på alle sidene av fuglen. La posen ligge i kjøleskap minst et par timer, og vend den innimellom.

Kok potetene til de er møre. Mens de koker finhakker du korianderen og vårløken, skjærer agurken i terninger, og blander alle de andre ingrediensene til potetsalaten. Sett dette kjølig. Når potetene er ferdigkokte tømmer du av vannet og lar dem stå og dampe av seg litt. Skrell potetene og bland dem forsiktig sammen med det andre, og sett det kjølig igjen til det skal serveres.

Potetsalaten og grønnkålen
Når det nærmer seg servering fyrer du på grillen så det blir godt og varmt under lokket. Legg på andebrystet med skinnsiden ned. Flytt det ofte i et par minutter så det ikke blir brent. Snu det og fortsett å flytte på det i et par minutter til. Pakk det så inn i aluminiumsfolie og legg det på indirekte varme med skinnsiden opp. La det stå i 10-15 minutter og bli ferdigstekt, før du slår av varmen (gassgrill) eller tar det ut (kull) og lar det hvile i 5-10 minutter.

Varm komfyren til 180°. Ha grønnkålen i en bolle og tøm over litt olivenolje, salt og pepper. Bland godt sammen og fordel det hele utover en stekeplate med et bakepapir på. Sett det i ovnen i 5-10 minutter. Pass på at det ikke svir seg.

Server alt sammen, og nyt et fantastisk måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar