lørdag 20. april 2019

Storfekraft

For å lage en skikkelig god osso buco milanese ville jeg ha ordentlig kraft, så da ble det denne:

Det du trenger:
1,3 kg kraftbein av storfe
1 løk
1 gulrot
1 purre
en bit sellerirot
en bit kålrot
1 ts hel pepper
salt

Slik gjør du:
Skyll beinstykkene og legg dem i en kjele. Tøm over kaldt vann til det dekker alt. Kok sakte opp mens du skummer av når det dukker opp skum. Tilsett 1 ts salt når det nærmer seg kokepunktet.

Grovhakk grønnsakene og ha også dem og pepperen i kjelen. Skru varmen helt ned når det koker  sånn at det står og  syder ved kokepunktet.  Skum av ofte.  La det  stå  i  4-5 timer.

Sil kraften og la den kjøles litt ned før du setter den i kjøleskapet. Ta av fettet som dannes på  toppen når dette har størknet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar