lørdag 20. januar 2018

Krabberisotto

Har så mye mat i fryseren etter å ha vært hjemme i jula at noe måtte gjøres for å bedre situasjonen noe, dermed ble det en pakke hjemmefisket krabbe som måtte unngjelde i dag.

Fant ei oppskrift med store mangler på krabbe.no, men den var likevel et greit utgangspunkt for å lage risotto på en måte jeg aldri hadde prøvd før.

Det du trenger:

200 g krabbekjøtt
2 dl risottoris
olivenolje
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1 stor eller 2 små sjalottløk
1 dl hvitvin
1 l fiske- eller skalldyrkraft
2 ss smør

2 tomater
basilikum
35 g parmesan

Slik gjør du:

Finhakk sjalottløken og chilien. Varm opp litt olivenolje i en gryte og ha i løk og chili sammen med de to hvitløksfeddene.

Surr dette ei stund, ha evnt i litt mer olje før du også tilsetter risen og fortsetter å surre det på svak varme til den er blitt blank.

Ha i hvitvinen og rør godt mens den koker inn i risen. Ha deretter i kraften, bare litt og litt og vent til det har kokt inn mellom hver gang du tilsetter mer.

Mens innkokingen pågår skjærer du tomatene i strimler uten kjerner, river osten, finhakker noen basilikumblader og gjør klart litt smør.

Smak til risottoen med salt og pepper. Når risottoen begynner å bli ferdig (risen skal være bittelitt hard i midten, og litt klissete) tilsetter du krabbekjøttet, tomatene, osten, basilikumen og smøret og rører godt rundt til alt er blitt varmt før du serverer med en gang.

Kjempegodt, og en fin avveksling fra de vanlige loffskivene med krabbe, majones og sitron.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar