søndag 30. november 2014

Nakkekoteletter i ovn

En av mine signaturretter ble dagens middag etter at jeg løp på butikken 10 min før de stengte i dag og fant noen ingredienser.

Det du trenger:
2 nakkekoteletter
1 squash
1 gul paprika
1 bunt vårløk
10-12 babymais
1 boks hakket tomat
1 dl hvitvin
1 fedd hvitløk
Tørket persille
salt, pepper
Srirachasaus
smør, olivenolje
Limejuice

ris

Slik gjør du:
Varm en stekepanne godt, og ha i en skje smør og en skvett olivenolje. Stek kotelettene raskt på hver side og legg dem til side. Dryss salt og pepper over, og ha på litt limejuice.

Skjær squashen i strimler, del babymaisene i to, og skjær paprikaen og vårløken i passe stykker for å spise. Hakk hvitløkfeddet og ha det sammen med litt ny olje i stekepanna og varm det til hvitløken begynner å dufte. Ha så i resten av grønnsakene og la det surre et par minutter før du tømmer over de hakkete tomatene og hvitvinen. Rør godt rundt og la det putre noen minutter til før du drysser over godt med persille, og smaker til med litt sriracha til det blir så sterkt som du vil ha det.

Tøm blandinga over i en ildfast form, legg kotelettene på toppen (tøm over eventuell væske fra det de har ligget på) og sett formen i en varm stekeovn på litt under 200 grader. La det stå ca 20 minutter og godgjøre seg i ovnen.

Kok ris som tilbehør, slik at alt blir ferdig samtidig.

Ganske enkelt, og tusen ganger bedre enn de tradisjonelle norske kotelettrettene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar