onsdag 26. november 2014

Flyndrefilet gratinert med sopp og grønnsaker

Rydda litt i fryseren, fant en pose flyndrefileter, og rota sammen dette.

Det du trenger:
400 g flyndrefilet
200 g frossen soppmix
100 g frosne grønne erter
5-6 snackgulrøtter
1-2 dl fløte

Salt, pepper
Gåse- eller andefett (Eller smør eller stekemargarin)
Purreløk
Tørket persille
Parmesanost

Ris

Sik gjør du:
Tørk filetene og gni dem inn med godt med salt og pepper.

Varm fettet godt i en jernpanne, og stek soppen til den er gjennomvarm. Ha soppen over i en ildfast form. Ha også ertene og gulrøttene skåret i 3-4 cm lange strimler i formen.

Stek flyndrefiletene ett minutt på hver side og legg dem oppå grønnsakene og soppen. Hell over fløten så grønnsakene er dekt, dryss over persille og tynne skiver av purreløk før du river litt parmesanost på toppen. Sett pannen inn i en varm stekeovn på ca 180 grader i et lite kvarter.

Mens fisken og grønnsakene godgjør seg i ovnen koker du ris til (Begynn tidligere dersom risen har lang koketid), og serverer alt mens det er rykende varmt.

Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar