fredag 18. januar 2013

Gratinert kylling og løk

Lot meg igjen inspirere av «Sølvskjeen», men da jeg dro for å kjøpe fenikkel hadde de ikke det. Brukte rødløk og vårløk i stedet, og det ble fortsatt knallgodt!

Det du trenger:

2 kyllingfileter
1 rød løk
2 vårløker
Salt
Pepper
Parmesan
Smør

50g smør
50 g hvetemel
2 dl fløte
3 dl melk
Muskatnøtt
Salt
Pepper

Pasta

Slik gjør du:

Smør en ildfast form med smør, og dekk bunnen med skiver av løk. Skjær kyllingfiletene i terninger og legg disse oppå. Salt godt, og kvern litt grov pepper over. Skjær vårløkene i 2-3 cm biter og strø over.

Lag bechamelsaus slik:
Smelt smøret på middels varme, og rør inn hvetemelet. Tilsett melka og fløten mens du hele tida rører, til alle klumpene er rørt ut. Kok opp og smak til med litt salt. La sausen koke i ca 10 minutter før du rasper i litt muskatnøtt og kverner i litt fin pepper.

Mens sausen koker, sett stekeovnen på 215 grader så den er varm når sausen er ferdig.

Tøm sausen over kyllingen og grønnsakene, rasp litt parmesan over og sett forma inn midt i ovnen.

La forma stå i ovnen i ca 20 minutter, og imens koker du pastaen etter anvisningen på pakken så de er ferdige samtidig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar