søndag 30. desember 2012

Italiensk lammefrikassé

Kjøpte den italienske kokebokbibelen «Sølvskjeen» i romjulsgave til meg selv, og lot meg nærmest umiddelbart inspirere. Denne ble også så god at jeg ikke rakk å ta bilde før den var oppspist.

Det jeg brukte: (Til 4 storetere)
1,2 kg beinfritt lammekjøtt
5-600 g små løk (Pga dårlig varelager på nærbutikken lørdag før nyttår brukte jeg noe sjalott, noe banansjalott og noe kepa)
5 dl kraft/buljong (Jeg kokte kraft selv dagen før av beinene fra bogstykkene jeg hadde kjøpt med kjøtt, noe som ble fantastisk godt, men man kan selvsagt også bruke annen buljong.)
2 dl tørr hvitvin (Det er lov å variere balansen mellom de flytende ingrediensene etter hva man liker)
salt/pepper
smør
olivenolje
Saften av 1 sitron
2 eggeplommer

poteter

Hva jeg gjorde:
Varm opp sa 3 ss smør og 3 ss olivenolje i en gryte. Skjær kjøttet i terninger og stek det i gryta til det er brunet på alle sider. Ta det ut og hold det varmt (Ildfast form m/lokk f.eks.).

Skrell løken og ha den i gryta. La den frese på middels varme i ca 10 minutter til den er blitt gyllenbrun. Ha kjøttet tilbake i gryta og rør så det blandes godt med løken.Smak til med salt og pepper.

Tilsett kraften og vinen, rør godt rundt og la det hele stå og putre på svak varme i ca 40 minutter. Kok poteter mens gryta koker ferdig.

Når frikasseen er ferdigkokt blander du 2 eggeplommer med saften av 1 sitron i en liten skål og tilsetter litt av kraften fra kjelen. Rør dette godt sammen før du tømmer alt over i gryta mens du rører rundt. Gi det hele et lite oppkok igjen så sausen tykner bittelitt, og server rykende varmt med kokte poteter til.

Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar