onsdag 5. desember 2012

Marokkansk couscous med grønnsaker

Kjøpte for en tid tilbake en pakke Ras-el-Hanout-blanding fra den fremragende krydderbutikken Seasoned Pioneers, og da den kom fikk jeg også med denne oppskrifta som selvsagt måtte testes:

Det du trenger: (Til 4)
3 røde paprikaer
2 gule paprikaer
1 aubergine
4 tomater
1 rød løk
3 fedd hvitløk
2 spsk olivenolje
1 tsk balsamicoeddik
2 tsk Ras-el-Hanout-krydder
300 g couscous
salt, pepper, smør

Ta ut frøene og skjær paprikaene i middels store biter, skjær auberginen i skiver, del tomatene i fire og grovhakk løken. Legg alt i en ildfast form.

Knus hvitløken og bland med olivenolje, balsamicoeddik og halvparten av Ras-el-Hanout-blandingen. Smak til med salt og pepper og tøm blandingen over grønnsakene. Bland godt.

Sett formen med den krydrete grønnsaksblandingen i komfyren på 200° C i 30-40 minutter (til grønnsakene blir gylne langs kantene). Vend om ca halvveis i steketiden.

Mens du steker dette, gjør klar couscousen etter instruksjonene på pakken. Gjerne kok dem i grønnsaksbuljong. Ha resten av Ras-el-Hanout-blandingen i couscousen.

Når alt er ferdig blander du grønnsaksblandingen sammen med couscousen og serverer mens det er rykende varmt.

Nam nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar