lørdag 19. januar 2013

Chilisalsa (dip)

Like etter nyttår twitra fotografen Bjørn Leirvik dette bildet, og jeg klarte å få rista ut av ham oppskrifta på denne deilige salsadipen som jeg nå sitter og gomler sammen med salte tortillachips:

Det du trenger:
3-4 tomater
2-3 chilier
2-3 fedd hvitløk
1 rødløk
Saft fra 1 lime
1 neve fersk koriander
Salt
Sukker

Slik gjør du:
Grovhakk alle ingrediensene og ha dem i en stor bolle. Kjør en stavmikser såvidt oppi, slik at du ikke moser alt, men fortsatt har noen litt store biter, så salsaen er litt «chunky».
Smak til med litt salt og sukker.

Smaker nammenam som nylaget, men mistenker at den blir enda bedre om den får stå og godgjøre seg i kjøleskapet noen timer så smakene blander seg skikkelig.

2 kommentarer:

  1. Rødløk virker som en bedre idé en gul løk, men jeg anbefaler også å teste med mango eller annen søt frukt. :)

    SvarSlett
  2. Riktig navn på denne retten/sausen er "Salsa Fresca" eller "Pico de Gallo". Staple i mexicansk mat, sammen med bønner og brød... Spises også som snacks i seg selv. Og selvfølgelig til vanlig "mat".

    SvarSlett