søndag 10. mai 2020

Ørret med salat og potet

Litt lagertømming i kjøleskapet og fryseren, så dagens middag fant jeg inspirasjon til her (kryddermiksen) og i sølvskjeen (vinaigretten).

Dette brukte jeg:
2 stykker ørretfilet med skinn (Går helt sikkert bra også uten, eller med laks i stedet)

Krydderblanding:
1 ss tørket timian
1 ss tørket rosmarin
1 ss tørket oregano
1/2 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ss tørket gressløk
1 ss flaksalt
5-6 hele pepperkorn

4 kokefaste poteter
salt
persille
olivenolje

isbergsalat
vårløk
agurk

vinaigrette:
1 ss hvitvinseddik
3-4 ss olivenolje
flaksalt

smør til steking

Slik gjorde jeg:

Start med å gjøre klar krydderblandingen. Ha alle ingrediensene i en morter og mal til du har et ganske jevnt pulver uten alt for mye «utstikkende» deler. Smør inn fiskestykkene med krydder og legg dem til side. (Tøm det du ikke bruker av krydderet på et tett glass, så har du til neste gang)

Skjær potetene i tynne skiver/båter og ha dem i en ildfast form. Ta på salt og litt persille, før du har over godt med olivenolje. Sett det i varm stekeovn på 200° C i 40-50 minutter til potetene kjennes møre.

Skjær opp ingrediensene til salaten og bland dem godt i en skål.

Rør inn litt salt i eddiken, og visp deretter inn oljen i vinaigretten. Tøm dette over salaten og rør rundt like før servering. (Visp om nødvendig litt på nytt rett før du har det over)

Når potetene begynner å nærme seg å bli ferdige, varm opp litt smør i en stekepanne som tåler å settes i stekeovnen til det er skikkelig varmt. Legg fiskestykkene i med skinnsiden ned. La skinnet begynne å bli sprøtt før du setter pannen inn i ovnen sammen med potetene så fisken stekes ferdig der.

Det trengs ingen saus til dette, men om du vil kan du lage en hollandaise eller annen smørbasert saus og ha til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar