mandag 30. desember 2019

Coda di rospo al vino rosso – Breiflabb i rødvin

Nok en gang en oppskrift jeg har knabbet fra Sølvskjeen, og nok en gang den fantastiske breiflabben som står i sentrum.

Det du trenger:
50 g smør
1 sjalottløk
1 stor gulrot
2 ss brandy eller konjakk
3,5 dl rødvin
4 salvieblader
1 ss hakket frisk timian
1 ss rødvinseddik
1 kg breiflabbfilet
1 ss hvetemel
2 ss olivenolje
100 g stjerneløk
100 g sopp
salt og pepper

Slik gjør du:
Smelt 2 ss av smøret på svak varme i en gryte. Hakk sjalottløken og gulrota og la det surre i smøret i ca ti minutter. Ha i konjakken og la det koke til den er fordampet.

Finhakk krydderurtene, og ha dem i gryta sammen med eddiken, litt salt og pepper og rødvinen. Legg på lokk og la det hele småkoke over lav varme i 20 minutter. Sil så sausen før du heller den tilbake i gryta (og kaster det du siler av). Varm sausen opp igjen på nytt mens du skjærer fisken i terninger på mellom 8 og 27 kubikkcentimeter (Mellom 2 og 3 cm hver vei, om du ikke skjønner matte). Ha fisken i sausen og la den trekke i ti minutter. Snu på fiskestykkene etter halve tiden.

Fisk opp fiskestykkene (wøh høh høh) og legg dem så de holder seg varmt (fx en ildfast form i stekeovn på 75 grader).

Skru varmen på fullt så sausen koker litt inn. Mos melet inn i resten av smøret med en gaffel, og rør det inn i sausen så den tykner litt. La den koke i ca ti minutter mens du jevnlig rører godt rundt.

Varm olivenolje i en annen kjele, og del opp løken (finhakk noe, del noe i to, og la noen av de minste være hele). Ha løken i olja og la den mykne. Skjær soppen i biter og stek også den et par minutter i olja med løken, før du rører det hele inn i sausen.

Smak til med salt og pepper, før du igjen tilsetter fisken og lar det hele trekke på svak varme i ca fem minutter så alt blir gjennomvarmt igjen.

Serveres med kokte poteter til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar