søndag 21. juli 2019

Breiflabb med asparges og lett potetmos

Endelig sommervarme på Helgeland, og da ble en lokal hovedingrediens satt sammen med litt langreist tilbehør til dette her. (Etter denne oppskrifta, som jeg her har oversatt og tilpasset)

Det du trenger: (Til 3 personer)
750 g breiflabbfilet
En bunt grønn asparges
1 sjalottløk
1/2 dl hvitvin
olivenolje
salt, pepper

7-8 store mandelpoteter (Eller andre melne poteter)
olivenolje
salt

gressløk til garnityr

Slik gjør du:
Start med å blanchere aspargesen. Kok opp vann med litt salt i, kutt endene av aspargesene og ha dem i det kokende vannet. Etter ca 1 minutt tar du kjelen av varmen, tømmer av det varme vannet og tømmer over iskaldt vann. La aspargesene stå i det kalde vannet.

Skrell potetene og skjær dem i store biter. Ha dem i en kasserolle og ha vann i så det såvidt dekker. Ha litt salt i vannet og kok opp. La potetene småkoke til de er møre.

Skjær fiskefileten i store biter og sett dem til side. Finhakk løken. Ha løken og oljen i en varm stekepanne og brun det forsiktig i tre-fire minutter. Skru opp varmen og tilsett fisken. Se til at fiskestykkene blir litt stekt på hver side før du har på litt salt og pepper.

Når fiskestykkene har fått farge på alle sider skrur du ned varmen og legger lokk på panna, la det hele koke 2-3 minutter. Ta deretter av lokket, skrur opp igjen varmen og har på hvitvinen. Når alkoholen har fått fordampe i noen sekunder tilsetter du også aspargesen.

La det hele småputre mens du gjør klar potetmosen. Tøm litt av kokevannet fra potetene i en kopp, før du tømmer ut resten. Mos potetene i kasserollen, og spe med litt av vannet, samt litt olivenolje.

Dryss finhakket gressløk over både stekepanna med fisken og kasserollen med potetmos før du serverer begge deler rett fra panna/kasserollen.

Så godt at jeg glemte å ta bilde før det nesten var oppspist! (Og attpåtil en potetmos som er sunnere enn den man ofte lager med masse fløte og/eller smør i)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar